48ste schooldamkampioenschap.

Zaterdag 14 december jl. vond in Plein 5 het 48e schooldamkampioenschap voor het basis onderwijs plaats. Er hadden zich zeven teams ingeschreven vanuit Brummen, Leuvenheim, Eerbeek en Zutphen. Wethouder Pouwel Inberg verrichtte om half twee de openingszet aan het eerste bord van het kampioensteam van vorig jaar: De Rietgors uit Leuvenheim. Onder toeziend van vele ouders, leerkrachten en leden van de Brummense damvereniging werd er fel om de punten gestreden. Om half vijf werd de eindstand opgemaakt en konden de prijzen worden uitgereikt. De Rietgors toonde zich wederom de sterkste, gevolgd door Expeditie 24/7 en de Vrije school De Berkel. Deze drie teams plaatsten zich tevens voor de halve finale van Gelderland die op 11 januari in Harderwijk wordt gehouden. Topscorer van deze middag was Niek Ebeltjes van de Vrije school De Berkel.

Op de foto: het team van De Rietgors uit Leuvenheim