Stage van leerlingen Spr@nkel

IMG_20211007_111917687

Het thema van de kinderboekenweek van dit jaar is beroepen. Fedde, Damian en Levi, drie leerlingen van OBS Spr@nkel uit Eerbeek liepen een dagje mee bij het team van Sportkompas als een echte gymleraar. 

Op donderdag hebben de leerlingen van K.C Sterrenbeek gymles en al om 08:00 uur stonden de jongens paraat bij de Bhoele. De eerste taak was om samen met gymmeester Erik en Domiziano de lessen op te bouwen en klaar te zetten. Er moesten totaal zes onderdelen worden opgebouwd binnen het half uur en dat was best hard werken voor de mannen. 

Nadat alles precies op tijd netjes was klaargezet kon de les van groep 7/8 beginnen. Eerste volgde de uitleg van de verschillende onderdelen, waarbij Fedde, Damian en Levi het goede voorbeeld gaven. Daarna waren ze alle drie spelleider/ scheidsrechter bij de onderdelen.

Nadat groep 7/8 klaar waren met de onderdelen, kwamen de kinderen van groep ¾ en 5/6 binnen lopen. Ook zij kregen weer de uitleg, waarna de onderdelen werden begeleid door de jongens.

 Na afloop werd alles nog netjes opgeruimd en werden alle vragen die de jongens nog hadden gesteld. Welke opleiding moet je doen om gymmeester te worden, wat doe je met lastige kinderen en welk ongeluk is ergste geweest in een van je lessen? 

Nadat de echte gymmeesters nog hadden verteld dat we niet zo maar spelletjes doen, maar echt met een idee lesgeven vanuit een vakwerkplan en wat er allemaal bij komt kijken om een geslaagde gymles te geven. Kregen we nog een leuke attentie van de jongens en kwam de geslaagde ochtend ten einde.

Deel dit bericht