Aquaboarden bij Rhienderoord: niet voor watjes ;-)

aquaboarden

Wie weleens oefeningen als squats, lunges, jumping jacks en planking in zijn of haar work out meeneemt, weet dat deze oefeningen flink wat van je spierkracht kunnen vragen. Bij het aquaboarden bij Rhienderoord maken ze het nog een stukje zwaarder: daar worden deze (en vele andere!) oefeningen uitgevoerd op – de naam zegt het al – een plank in het water. Pittig, maar leuk!

Aan Lieve en Eline van de redactie de eer om op de dinsdagochtend aan te sluiten bij het aquaboarden bij zwembad Rhienderoord. De verwachtingen vooraf? “Ik dacht inderdaad dat het zwaar zou worden en was vooral bang dat ik de hele tijd van mijn plank af zou vallen,” aldus Lieve. Ook Eline ‘vreesde’ voor een pittig half uurtje: “Ik ben best wel een angsthaas en ben al snel bang om te vallen, ook al kan er in het zwembad natuurlijk niet zoveel misgaan. Dus ik vond het ook wel spannend om op de plank te gaan staan. Maar ik had er vooral ook zin in, een nieuwe sportieve uitdaging is altijd leuk!”

Pittig, zwaar, sportief en leuk: het was het allemaal. In het halve uur dat de deelnemers op de plank stonden werden alle spiergroepen getraind en was het – zeker tijdens het springen en ‘wobbelen’ – een hele kunst om niet in het water te vallen. “Niet bang zijn om te vallen, want dat gebeurt toch wel!” riep instructrice Mindy dan ook tijdens de les. Mindy is al een aantal jaren een vast gezicht als instructrice en zwemjuf bij Rhienderoord. Ze gaf aan dat je bij aquaboarden al heel snel kunt merken dat je vooruitgang boekt. Tijdens een tweede les zal je de oefeningen alweer heel anders ervaren en kun je een stuk meer dan tijdens de eerste keer. Dat maakt aquaboarden tot een heel effectieve sport.

De groep bestond tijdens de proefles van de redactie, op dinsdagochtend, uit vijf personen. De les zit ‘vol’ als er 10 deelnemers zijn. Dit is op de maandagavond het geval. In de dinsdagochtend- en woensdagavondlessen zijn nog plekken vrij, dus als je nog op zoek bent naar een uitdagende en leuke manier van sporten is aquaboarden misschien wel iets voor jou?!

“Je moet wel enigszins sportief aangelegd zijn om mee te doen met aquaboarden. Het vraagt zeker wat van je op gebied van balans en conditie. Maar het is absoluut niet zo dat je direct alles al moet kunnen,” aldus Lieve. Ook Eline beaamt dat: “Ik merkte dat de ene oefening me veel beter af ging dan de andere. Het leuke vond ik dat er heel veel spiergroepen aan bod komen: buik, billen, benen, core, armen… En daarnaast is balans houden natuurlijk een belangrijke factor. Op dat gebied kunnen wij nog wel wat trainingen gebruiken, haha.”

Het aquaboarden wordt op maandagavond van 19.45 tot 20.15 uur, op dinsdagochtend van 11.00 tot 11.30 uur en op woensdagavond van 18.15 tot 18.45 uur gegeven. In de dinsdag- en woensdaglessen zijn nog plekken beschikbaar. Wil je een keertje meedoen? Mail dan naar aquasport@sportkompas.oplevering4u.nl om een board te reserveren. Een losse aquaboard les kost € 5,75. Tevens bestaat de mogelijkheid tot het aanschaffen van een aquaboardpas. Hiermee betaal je 10 lessen (€ 57,50) en kun je 12 keer boarden. Handig om te weten: tijdens het aquaboarden kun je het beste nauwsluitende sportkleding zonder ritsen of knopen dragen.

Binnenkort verschijnt er een interview met één van de aquaboard-deelnemers op onze website, dus houd onze website en social media kanalen in de gaten!

Deel dit bericht