Recept van de maand: Banaan-pindakaas-cookies “Een gezond tussendoortje”

recept maart

Veel producten die worden verkocht als ‘verantwoorde tussendoortjes’ zijn sterk bewerkt en bevatten veel suiker en/of zout. Je kan ze beter zelf maken. Eigen baksels: Met volkoren granen, fruit, peulvruchten en ei maak je in een handomdraai een lekker tussendoortje.

Banaan-pindakaas-cookies

Ingrediënten

Voor 8 stukken: 

  • 75 g havermout
  • 1 kleine rijpe banaan
  • 3 el 100% of pure pindakaas
  • 1 ei
  • ½ el bakpoeder
  • 1 el pompoenpitten
  • 30 g gedroogde cranberries
  • 1 el chiazaad

Bereiding

1.  Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier of een siliconen bakmatje.

2. Maal de havermout fijn in de keukenmachine (of gebruik fijne havervlokken). Doe de banaan, de pindakaas, het ei, het bakpoeder, de pompoenpitten, de cranberries en het chiazaad bij de haver in de keukenmachine. Maal tot een plakkerig beslag.

3. Verdeel het beslag in 8 delen en verdeel ze over de bakplaat. Dit gaat het makkelijkst met 2 lepels.

4. Bak de koekjes in 10 tot 15 minuten goudbruin in de oven.

Deel dit bericht