Brummen Beweegt: voor de 55+er die gezellig en laagdrempelig in beweging wil blijven

walking football

Brummen Beweegt biedt 55-plussers iedere werkdag de gelegenheid om te bewegen met anderen. Na afloop kan er onder het genot van een kop koffie of thee gezellig nagepraat worden. Het is een laagdrempelig initiatief (het is niet de bedoeling om je in het zweet te werken) met een gevarieerd sportaanbod, waarbij bewegen en ontmoeten centraal staan. Iedere werkdag wordt er een bepaald programma aangeboden.

Download hier de informatieflyer van Brummen Beweegt (1 correctie: Walking Football is op maandag in plaats van op woensdag, zoals in de flyer vermeld staat).

Maandag: Walking Football

Het Walking Football is een leuke activiteit voor iedereen die zin heeft om te voetballen met teamgenoten en die een leeftijd heeft bereikt waarop hardlopen geen optie meer is. Walking Football vindt wekelijks op de maandag plaats en duurt een uur.

Dinsdag, woensdag & vrijdag: Beweegcircuit

Voor het beweegcircuit worden de uitgezette beweegoefeningen op en rond de sportvelden gezamenlijk doorlopen. Mochten er oefeningen zijn waartoe je om welke reden dan ook niet in staat bent dan kunnen deze gewoon worden overgeslagen. De beweegoefeningen zijn gericht op het soepel bewegen, het vergroten van het uithoudingsvermogen en het opbouwen van de spierkracht.

Donderdag: Wandelen

Voor het wandelen op de donderdag wordt een route van 6 à 7 kilometer door de omgeving van het sportpark gelopen. Dit onder begeleiding van een gids die de route kent. Tijdens de wandeling worden de nodige wetenswaardigheden over de route, de geschiedenis van Brummen of de historie van de vele prachtige gebouwen in het mooie Brummen met de wandelaars gedeeld.

Voor wie, wanneer & andere informatie

Ouderen van 55+ die graag fitter willen worden én blijven en het leuk vinden om dit samen met anderen te doen, zijn van harte welkom om deel te nemen aan één (of meerdere) van de activiteiten. Het hebben van conditie is niet nodig. Wel is het van belang dat deelnemers zelfstandig kunnen lopen.

Brummen Beweegt vindt iedere werkdag plaats van 9.00 tot 10.30 uur. Er wordt eerst 45 minuten actief bewogen, waarna er indien nodig wordt opgeruimd. Daarna is het tijd voor koffie of thee. Voor het wandelen geldt dat de volledige anderhalf uur voor de wandeling wordt gebruikt en het sociale aspect tijdens de wandeling aan de orde komt.

Ook handig om te weten: een flitsend sporttenue is beslist niet nodig. Lekker zittende kleding en een paar sportschoenen zijn al voldoende. Voor het wandelen zijn goed zittende wandelschoenen aan te raden.

Kosten

Deelname aan Brummen Beweegt begint altijd met een vrijblijvende kennismaking waarin je kunt ontdekken of het iets voor jou is. Als het bevalt is er de mogelijkheid om lid te worden van Brummen Beweegt. De lidmaatschapskosten bedragen € 7,50 per maand. Hiervoor kun je op alle werkdagen actief bewegen en na afloop onder het genot van een kop koffie of thee napraten met de andere deelnemers. De koffie of thee is bij de contributie inbegrepen. Brummen Beweegt valt onder het minimabeleid van de gemeente Brummen, dus er is ruimte voor financiële ondersteuning. Voor actieve en rustende leden van Sportclub Brummen is deelname gratis.

Wil je meer weten over Brummen Beweegt? Neem dan gerust contact op met Marinus van Tent Beking (0610556883) of Maaike Jeronimus (0648478478) of stuur een e-mail naar secretariaat@sportclubbrummen.nl.