Dag van de Vrijwilliger: ‘onze’ Gerrie, Rob en Bertie staan vandaag in de spotlight

IMG_9429

Op 7 december is het de Dag van de Vrijwilliger, een nationale dag die geheel in het teken staat van vrijwilligers. Ook bij Sportkompas, locatie Rhienderoord hebben we een vast clubje vrijwilligers waar we al jaren op kunnen rekenen. Hoog tijd om Bertie van Eijbergen, Rob de Groot en Gerrie Brinkerhof eens in het zonnetje te zetten!

Gerrie Brinkerhof (82) is al 19 jaar te vinden bij Rhienderoord. Aanvankelijk kwam ze hier alleen om te zwemmen, maar al gauw ontstond er goed contact tussen Gerrie en de zwembadmedewerkers. Of ze niet een keertje wilde helpen met het vullen van de snoepzakjes? “Daar begon het mee. Al gauw deed ik ook de was erbij en ruimde ik de kasten op. Eigenlijk alles waarmee ik de meisjes achter de balie kon ondersteunen,” vertelt Gerrie. “Inmiddels kan ik vanwege mijn leeftijd niet meer zoveel als toen, maar ik help nog altijd met het bijvullen van de voorraad en het netjes houden van de bar.”

Voor Bertie van Eijbergen (61) is het 6 jaar geleden dat hij bij Rhienderoord terecht kwam als vrijwilliger. Hij ruimt zwerfvuil op, leegt de prullenbakken en verricht verschillende hand- en spandiensten op technisch gebied onder leiding van technisch medewerker Ivan Overzet. “Ik heb altijd voor een loonbedrijf gewerkt, maar kon dat op een gegeven moment niet meer vanwege mijn versleten knieën,” vertelt hij. “Inmiddels werk ik als taxichauffeur en ben ik via een coach bij Rhienderoord terechtgekomen voor vrijwilligerswerk.”

Ook Rob de Groot (51) is als vrijwilliger werkzaam onder toeziend oog van Ivan. Sinds 2 jaar woont hij in Brummen. Rob wilde zich graag nuttig maken en kwam via de gemeente bij Rhienderoord terecht. “Ik doe allerlei technische klusjes. Vaak is er een hele waslijst met dingen die ik kan doen,” vertelt hij. Maar daar deinst hij niet voor terug, integendeel: hij geniet van zijn werk bij het zwembad. “Het voelde als een warm bad toen ik hier terecht kwam.” En dat geldt ook voor Gerrie en Bertie. Alle drie vinden ze het fijn om hun steentje te kunnen bijdragen en tegelijkertijd onder de mensen te zijn. Bovendien zijn ze voor het zwembad onmisbaar : vrijwilligers zijn goud waard!

Een blijk van waardering kan op de Dag van de Vrijwilliger dan ook niet uitblijven. Gerrie, Bertie en Rob werden verrast met een bloemetje en een welgemeend bedankwoordje voor hun jarenlange vrijwilligerswerk voor het zwembad. “Het is fijn om je zo gewaardeerd te voelen,” aldus Gerrie. Bedankt voor jullie geweldige inzet namens alle medewerkers van Sportkompas!

 

Deel dit bericht