Toernooiwinst voor dames 1 van Handbal Brummen

damesteam hv brummen

Zondag 2 september deden de dames 1 van Handbal Brummen mee aan het handbaltoernooi bij ‘The Flyers’ in Wijchen. Het team werd ingedeeld in een poule met drie andere teams. In totaal werden er dus drie wedstrijden gespeeld.

De dames begonnen sterk en wonnen de eerste wedstrijd met 10-9 van CVO. Ook de tweede wedstrijd werd gewonnen, met 8-6 tegen Broekland. Tijdens de laatste wedstrijd tegen Zwolle-Travelbags werd het nog spannend. Deze eindigde namelijk in een gelijkspel van 6-6. Uiteindelijk bleek dit voldoende om de winnaar van de poule te worden! Met een heerlijk stuk slagroomtaart hebben de dames de winst gevierd.

Vanwege een blessure was de keepster van dames 1 nog niet in de gelegenheid om mee te doen aan het toernooi. Zohra Flah, een jonge meid van 15 uit de B-jeugd, heeft het team uit de brand geholpen en tijdens het toernooi gekeept. Dat heeft Zohra ontzettend goed gedaan, de dames van het eerste team zijn dan ook heel blij dat zij geholpen heeft.

Afgelopen seizoen werden de dames van Handbal Brummen kampioen in de vierde klasse van de competitie. Het team is dus gepromoveerd en start dit jaar de competitie in de tweede klasse. Tijdens het toernooi in Wijchen werd er gespeeld tegen dames van de eerste klasse uit de regio. Dat is een mooie opsteker voor komend seizoen!