Dijkloop en Geef Eva Toekomst

Dijkloop voor Geef Eva Toekomst

Door: MARION VERHAAF

Brummen – Het was een frisse start voor de Brummense Dijkloop op zondagmorgen. De kinderen vertrokken vol enthousiasme voor hun KidsRun rond 9.30 uur en maakten een rondje over een stukje van de dijk. De andere afstanden liepen in kleinere groepen. – De Brummense Dijkloop wordt georganiseerd door Sportkompas, Bertine Lentink Food & Sport Coach en Top Motion Gelderland op en rond het terrein van de Werk & Zorgboerderij Cortenoever. De lopers geven voor de start hun finishtijd door en degene die daar dichtbij zit, komt op het podium te staan. Dat maakt deze wedstrijd uniek en geeft iedereen kans op de zege.

Geef Eva Toekomst

Dit jaar heeft de organisatie een goed doel gekoppeld aan het evenement en wel Geef Eva Toekomst. De opbrengst van de Brummense Dijkloop zal ten goede komen aan dit mooie doel en daarbij zijn tevens donaties van de 80 deelnemers. Tot nu toe is dat een bedrag van €232 en dat kan alleen nog maar oplopen meldde Bertine Lentink ons.

Uitslagen

Het klassement van de KidsRun is op basis van tijd opgemaakt. Bij de meisjes eindigde Bente Breukink op de eerste plaats, bij de jongens was dat Teun Koren. Winnaar van de 10 kilometer was Kaily Groot Zevert die slechts 2 seconden van de voorspelde tijd zat. Peter van den Beuken had de exacte tijd van finish doorgegeven op de 5 kilometer.

Het was een sportieve strijd, waarbij één van de kinderen net voor de finish uitriep: “Ik ben niet eens de laatste!”

De start van de kinderen voor hun rondje op de dijk. Foto: Marion Verhaaf

Sponsoren

Anita Meekel EHBO BHV Reanimatie met AED EHBO bij kinderen

Partyverhuur-verkoop

 

Deel dit bericht