Doe 21 december mee aan de Santa Run voor Serious Request

Santa run

Op 21 dec organiseert Sportkompas samen met Top Motion Gelderland en Bertine Lentink de Santa Run. De gehele opbrengst van deze run gaat naar het goede doel van Serious Request en zal samen met de opbrengst van het Glazenhuis overhandigd worden aan de dj’s van 3FM. Zij worden die avond rond 22:00 uur verwacht op het Marktplein te Brummen. Loop jij ook mee?!

De Santa Run bestaat uit twee onderdelen. Voor de kinderen is er een sponsorloop van 1 kilometer. De start en finish zijn op het Marktplein te Brummen. Uiteraard is het de bedoeling dat de kinderen zich zoveel mogelijk laten sponsoren voor het goede doel. Het gesponsorde geld kunnen zij vooraf inleveren bij de wedstrijdtafel. De sponsorlijsten voor deze loop worden geregeld via de scholen.

Bovendien zijn er voor de kinderen prijzen te verdienen! De drie snelste meisjes en de drie snelste jongens én het kind met het meeste sponsorgeld krijgen een mooie prijs. Wat dat is, blijft nog heel even geheim…

Daarnaast is er de loop voor volwassenen. Zij rennen 5 rondes en leggen in totaal een afstand van 5 kilometer af, de start en finish zijn op het Marktplein te Brummen. Het inschrijfgeld is € 10 en ook de volwassenen kunnen sponsorgeld meebrengen! Degene die het grootste sponsorbedrag meebrengt én de drie snelste heren en drie snelste dames zullen bovendien een prijs krijgen. Kortom: genoeg reden om je vandaag nog in te schrijven en mee te lopen voor het goede doel.

Alle info op een rij:

Tijd: De kids starten om 20:00 uur en de volwassenen om 20:30 uur
Locatie: Marktplein te Brummen
Datum: 21 december 2019
Inschrijven: Kinderen schrijven zich ter plaatse in (sponsorlijsten krijgen zij via school). Volwassenen schrijven zich in via deze link: SCHRIJF JE HIER IN VOOR DE SANTA RUN
Dresscode: Voor de kerstsfeer is het natuurlijk toegestaan om je uit te dossen als kerstman/vrouw… Dus leef je uit!

Het goede doel

Serious Request is een jaarlijks terugkerende actie van radiozender 3FM. Dit jaar richt de actie zich op slachtoffers van mensenhandel. Mensenhandel staat voor uitbuiting in combinatie met bedreiging, geweld, afpersing, misleiding of machtsmisbruik. Een kwart van de slachtoffers van mensenhandel is minderjarig: jonge mensen lopen meer risico, net als mensen die op de vlucht zijn.

(Jonge) mensen die worden uitgebuit zitten gevangen in een mensonwaardige situatie, met grote psychische en fysieke gevolgen. Ze moeten niet alleen vernederend, zwaar of gevaarlijk werk doen waar ze nauwelijks voor betaald krijgen, maar zitten ook in constante angst: ze zijn niet vrij om te kiezen wat ze met hun leven doen. Mensenhandel komt overal ter wereld voor, óók in Nederland. De meest bekende vorm is uitbuiting in de seksindustrie (denk bijvoorbeeld aan loverboys), maar ook gedwongen arbeid en gedwongen criminaliteit zijn vormen van mensenhandel.

Loop mee voor het goede doel!

En schrijf je vandaag nog in voor de Santa Run.

Deel dit bericht