Drinkwatercampagne bij Zwembad Coldenhove

De gemeenten Ermelo, Brummen, Hattem en Nunspeet zijn vanaf 7 januari gezamenlijk gestart met een drinkwatercampagne. Het doel van deze regionale campagne is kinderen verleiden om voor en/of na de zwemles water te drinken in plaats van een zoet drankje. De campagne is ontwikkeld door de vier JOGG-gemeenten (Jongeren Op Gezond Gewicht), in samenwerking met GGD Noord- en Oost-Gelderland. Donderdag 9 mei is de campagne ook gestart bij Zwembad Coldenhove in Eerbeek.

Donderdag was de eerste les in het buitenbad en werd de campagne gestart samen met de medewerkers van Coldenhove en de JOGG regisseur. Het is de bedoeling om er spelenderwijs voor te zorgen dat kinderen water drinken voor en/of na de zwemles. Water drinken is namelijk gezond, beter voor het gewicht èn beter voor de tanden van kinderen. Gezonde en fitte kinderen bewegen beter en kinderen die beter bewegen, halen makkelijker hun zwemdiploma.

Waterhelden

In de campagne staan drie Waterhelden centraal; Spetter de octopus, Spatter de dolfijn en Spater de krab. Deze Waterhelden beleven allemaal avonturen in en rond het water. Van deze avonturen krijgen zij dorst. Die dorst lessen zij door water te drinken. We hopen dat de kinderen de Waterhelden en hun wateravonturen leuk vinden. Zo leuk, dat ze ook een waterdrinkende Waterheld willen worden. Elke 2, 3 weken krijgen de kinderen in het zwembad een nieuw avontuur van de Waterhelden. Daarnaast zijn er cadeautjes die de kinderen krijgen of kunnen winnen, zoals een bidon en een stickervel van de Waterhelden. Voor ouders is er een flyer met uitleg over de campagne en tips om water drinken (thuis) leuk te maken.

Drinkwatercampagne in Brummen

In Brummen doen zwembad Rhienderoord en zwembad Coldenhove voor de tweede keer mee aan de campagne. Voorgaande keer is de campagne goed ontvangen en zijn er veel positieve reacties geweest. Volgens de cijfers van de GGD heeft de campagne daadwerkelijk resultaat gehad, want het aantal kinderen dat alleen maar gezoete drankjes drinkt is in drie jaar enorm gedaald!

Voor meer informatie over JOGG Brummen of over de Drinkwatercampagne kunt u terecht bij Yolanda Jansen (JOGG regisseur gem. Brummen) Yolanda@sportkompas.oplevering4u.nl

Deel dit bericht