Gezond de zomer door

ijsje

Hoe kom je gezond de zomer door? Wij stelden deze vraag aan Bertine Lentink (Food & Sportcoach) en haar antwoord is niet direct wat je verwachten zou…. Dit is wat ze zei:

Alles mag!

 

En dat geldt niet alleen op vakantie, maar altijd. Je mag alles eten wat je wilt, want als je alles mag, hoef je het niet perse. Juist als je jezelf wat verbiedt, wil je het. Vind je dat je geen patat mag eten? Wedden dat je elke keer als je langs de patatkraam komt zin krijgt in patat?

Ga niet lijnen, maar zorg dat je regelmatig wat eet en vooral: geniet ervan! Maak keuzes: is het nodig om twee bolletjes ijs te eten, of is één bolletje ook genoeg? Is het nodig om vier stukken vlees weg te werken tijdens een BBQ of is één stuk ook voldoende?

Wees je bewust van de hoeveelheden. En beweeg! Ook op vakantie! Geniet van de strandstoel of het ligbedje naast het zwembad, maar kom er ook af en toe van af om een strandwandeling te maken of een potje beachvolley te spelen.

Dus hoe kom je gezond de zomer door? Door gewoon lekker te eten wat je wilt! Hou rekening met de hoeveelheden, eet rustig, drink voldoende, beweeg genoeg en vooral: GENIET!

Fijne zomer!

Deel dit bericht