Gezond eten voor ouders en kinderen

supermarktronde

In De Week van de Opvoeding, gehouden van 1 t/m 7 oktober, stond het thema ‘Samenspel’ op het programma. Er werden verschillende activiteiten georganiseerd in samenwerking met JOGG gemeente Brummen en diverse andere organisaties.

Afgelopen woensdag was er aandacht voor het samenspel in combinatie met gezond boodschappen doen. Deze speciale editie van de Ouder-Kind supermarktsafari is gegeven door Petra Vennik van ‘Gezond met Voeding’ bij Jumbo Eerbeek. Hier werd uitgelegd hoe de schijf van vijf werkt en welke keuze je kunt maken voor gezonde maaltijden en gezonde tussendoortjes.

Er is aandacht besteed aan etiketten lezen en hoe de schijf van vijf het beste, volgens de orthomoleculaire voedingsleer, gebruikt kan worden om bewuste productkeuzes te maken. Al met al een leerzame middag voor jong en oud.

Heb je deze supermarktsafari gemist en wil je alsnog de gelegenheid krijgen om deel te nemen stuur dan een email naar: sportservice@sportkompas.oplevering4u.nl

In het kader van de Week van de Opvoeding heeft de gemeente Brummen een speciale krant uitgebracht voor alle basisschool kinderen. Degenen die dit krantje gemist hebben, kunnen het hier downloaden.

Deel dit bericht