Gezond Groeien in gemeente Brummen

watermelon (2)

Gezond Groeien is een programma, opgezet door zorgprofessionals en gemeentes, voor kinderen van 4 tot 16 jaar en hun ouders. Op een sportieve en speelse manier werken aan een gezonde leefstijl voor nu en voor later. Samen met kinderen en ouders ervaren wat bewegen, ontspannen en goede voeding voor je doet. Je zelfvertrouwen laten groeien en fitter en sterker in lijf èn hoofd! Gezond Groeien helpt het hele gezin gezond te zijn, niet alleen lichamelijk maar ook mentaal. De aanpak van Gezond Groeien draait daarom dus ook in de gemeente Brummen die als JOGG(Jongeren Op Gezond Gewicht)-gemeente hier veel aandacht aan besteedt.

Als ouders wil je dat je kind gezond opgroeit, zich fit voelt en plezier kan maken met vriendjes en vriendinnetjes. Toch worden sommige kinderen te zwaar: ze kunnen daardoor gepest worden of onzeker zijn. Daar kunnen ze last van krijgen, op school of later in hun werk. Overgewicht brengt daarbij ook lichamelijke klachten met zich mee: niet meer goed kunnen slapen, niet meer goed kunnen bewegen en soms lusteloos of juist druk zijn.

Als je wilt starten heb je een verwijzing nodig van je huisarts, kinderarts of schoolarts. Met deze verwijzing kun je je aanmelden voor een intakegesprek. Het eerste gesprek heb je altijd met een gezinscoach. Deze coach begeleidt jullie gezin zodat je dit ook vol kunt houden en meer vertrouwen krijgt. Samen met de coach ga jij als ouder, en liefst ook samen met je kind aan de slag met lekker en gezond koken. Daarvoor doe je samen de boodschappen en leer je alternatieven vinden. Samen bedenken jullie hoe je gezonder kunt eten en ook gezondere snacks kunt maken. Samen een plan maken dat past bij jouw gezin. Zo houdt je zelf de regie en de gezinscoach en de diëtiste staan naast je, met tips en contact.

Voor meer informatie of het aanmelden van uw kind kunt u contact opnemen met Carla van Dijk, 06-10451648, per mail via: info@gezondgroeien.nu of neem een kijkje op de website van Gezond Groeien.

 

Deel dit bericht
Aankomende evenementen