Halloween Eerbeek reikt cheques uit aan tien goede (en sportieve) doelen

halloween eerbeek

Dit artikel is ingestuurd door de redactie van Halloween Eerbeek. Foto: Gerrit van de Pol

Eerbeek – Op maandagavond 21 januari reikte de organisatie van Halloween Eerbeek samen met burgemeester Alex van Hedel van de gemeente Brummen cheques uit aan 10 lokale goede doelen. De cheques symboliseerden de financiële bijdrage van in totaal € 17.500 die Halloween Eerbeek levert aan projecten van deze lokale goede doelen. De bijdrage wordt gefinancierd uit de opbrengsten van Halloween Eerbeek 2018.

Voorzitter Johan van Zadelhoff blikte tijdens de bijeenkomst terug op de vier weken in oktober vorig jaar waarin het anders zo rustige dorp Eerbeek transformeerde in Ghost Town Eerbeek. De Parade reed drie keer door het centrum van het dorp en trok duizenden bezoekers. De Scary Skelter Rally, een nieuw Halloweenevenement, werd geopend door wereldkampioen kartrijder Robert de Haan, kende een te gekke demonstratie grasmaaiercross en gaf tientallen kinderen skelterplezier op het parcours van deze maffe rally. De Halloween Run werd op formidabele wijze geopend door schaatser Stefan Groothuis. De Ride kende meer dan 3000 deelnemers, de locaties waren grootser dan ooit en haalden zelfs de landelijke pers en de afsluitende Party was een super gezellig succes. Van Zadelhoff dankte de vrijwilligers, ook diegenen die niet aanwezig waren en dat leverde een staande ovatie op voor hun tomeloze en belangeloze inzet.

Ook burgemeester Alex van Hedel van de gemeente Brummen (en in oktober vorig jaar vier weken lang de burgemeester van Ghost Town Eerbeek) dankte in zijn speech, namens de gehele gemeente, alle vrijwilligers die met hun inzet een geweldig evenement voor Eerbeek hebben neergezet en daarmee Eerbeek op de kaart hebben gezet.

Penningmeester Erwin Nijenhuis memoreerde dat doordat het evenement georganiseerd wordt door vrijwilligers en de opkomst bij de verschillende onderdelen opnieuw groot was, Halloween Eerbeek ook na deze editie weer de mogelijkheid had om een aantal lokale projecten te steunen die concreet en tastbaar bijdragen aan het maatschappelijk leven in Eerbeek en omgeving. Hij reikte samen met burgemeester Van Hedel de symbolische cheques uit aan de volgende goede doelen en projecten:

  • Scouting Tapawingo Eerbeek – realiseren kampvuurkuil;
  • Gymnastiekvereniging Kracht & Vlugheid – aanschaf saltogordels;
  • Vereniging Ouderen Belang Eerbeek – realiseren seniorenactiviteit;
  • Carnavalsvereniging De Dwarsliggers Eerbeek – aanschaf schoenen Dansgarde;
  • Muziekvereniging De Eendracht – aanschaf instrumenten;
  • Lokale energiecoöperatie BrummenEnergie – aanschaf energiefiets;
  • Pluryn – aanschaf mountainbikes;
  • Kinderboerderij Kiboe Eerbeek – renovatie dierenverblijven;
  • Rotary Eerbeek – Zutphen – bijdrage vakantiegeluk;
  • Natuurmonumenten – realiseren bankje Voorstonden.

De goede doelen zijn geselecteerd op basis van de voorwaarden die Halloween Eerbeek hanteert om in aanmerking te komen voor een bijdrage. Het moet gaan om een concreet en tastbaar project met een maatschappelijk en lokaal karakter, zonder commercieel belang. Bovendien draagt de organisatie zelf ook minimaal 50% bij aan de kosten van het project en heeft ze meegewerkt aan de organisatie van Halloween Eerbeek 2018.

De volgende editie van Halloween Eerbeek is in oktober 2020.

Deel dit bericht