Hart for her in actie voor de hartstichting

Hart for her

Ingezonden door Hart for her Eerbeek

Eerbeek—Vrouwen hebben vaker vernauwingen in de allerkleinste vaatjes van het hart. Ze hebben wel klachten, maar de cardioloog kan de problemen bij een hartonderzoek niet zo goed in beeld krijgen. Ook afwijkingen in de allerkleinste vaatjes kunnen serieuze klachten veroorzaken. Gezond eten, regelmatig ontspannen en bewegen verkleint de kans op hart- en vaatziekten. Hart® for her biedt voor vrouwen een passende oplossing.

Bewegen helpt om stress te verminderen

Door lekker bezig te zijn, maak je je hoofd leeg. Je voelt je daarna fitter en energieker. Bovendien slaap je beter. Door regelmatig te bewegen blijft je gewicht op peil en gaat je bloeddruk omlaag. Ook verbetert de verhouding tussen het goede en slechte cholesterol. Vooral het goede cholesterol (HDL) gaat omhoog, waardoor je lichaam meer cholesterol kan afvoeren. De norm van de Gezondheidsraad stelt dat volwassenen minstens 2 keer per week activiteiten moeten doen die spieren en botten versterken. Bewegen in eigen tempo met eigen doel “En dat is wat wij vrouwen bij hart® for her bieden,” aldus licentiehoudster en eigenaar Mariëlle Walter van de hart® for her club Eerbeek: “Een 30 minutes women only workout die voor iedere vrouw, ongeacht conditie en gewicht, haalbaar is. Ook vrouwen die te maken hebben met o.a. hart-en vaatproblemen of diabetes kunnen bij ons sporten. De personal coaches stellen een persoonlijk plan op en houden hierbij rekening met het gewenste doel en het tempo dat onze leden aan kunnen. Zo zorgen we ervoor dat vrouwen met veel plezier komen sporten. ”Bewegen voor het goede doel. Met 36 clubs door het hele land biedt hart®for her een unieke aanbod: vrouwen kunnen in 5 weken 10 keer sporten om zo de gemoedelijke sfeer te proeven en te ervaren hoe goed de workout is. Met een leuke stempelkaart kunnen we de hartslag bijhouden. Mariëlle: “hart® for her is een gezellige club waar altijd wel iets leuks te doen is”. De opbrengst wordt gebruikt voor onderzoek naar hart- en vaatproblemen bij vrouwen. En dat ondersteunen wij van harte. Het vrouwenhart is immers ‘hart’ nodig.

Voor meer informatie over de unieke mogelijkheden bij Hart for her kun je een kijkje nemen op hun website. Je kunt ook mailen naar: marielle@hartforher.nl of bellen naar 0313-769093 of 06-100802865. Je kunt ook even binnenlopen bij de hart® for her club aan de Stuijvenburchstraat 101 in Eerbeek.

Deel dit bericht