Hazenberg darts koppeltoernooi sportclub Brummen groot succes

Koppel-dart-toernooi

Ingezonden door de redactie van sportclub Brummen

Om klokslag 20.00 uur op vrijdagavond 25 januari werd de eerste pijl bij de eerste editie van het Hazenberg Darts koppeltoernooi gegooid. Onder het toeziend oog van een groot publiek streden 36 koppels om de wisseltrofee. Een kleine week voorafgaand aan het toernooi vond de loting plaats via een ‘live stream’ op Facebook. In studio de Hazenberg werd een grondige analyse van het deelnemersveld uitgevoerd waarna men overschakelde naar de live loting . Er rolden 36 koppels uit de kokers waardoor er acht poules gevormd werden, bestaande uit vier of vijf teams.

Een hevige strijd met hoog niveau

Nadat alle deelnemers gespannen binnenstroomden, barstte er een heus gevecht los. Waar strijdende koppels doorgaans voor elkaar door het vuur gingen op het voetbalveld, lag dat nu wel even anders. Het fanatisme spatte er vanaf en het ultieme doel was om bij de beste twee te eindigen in de poulefase. De zogenaamde winnaarsronde was het doel voor de koppels. De nummers drie en vier mochten verder in de verliezersronde. De hekkensluiters konden zich al snel aan de bar melden. Het niveau lag vanzelfsprekend hoog, 180-ers waren geen uitzondering op de regel en de hoogste uitgooi van de avond noteerde 129. De strijdende koppels konden zich in de winnaarsronde geen enkel foutje permitteren; een gemiste dubbel strafte men keihard af.

In de late uurtjes vond de finale plaats tussen twee koppels die zich eerder op de avond duidelijk hadden onderscheiden van de overige deelnemers. Martin Prins en Harry van Wijk streden tegen het duo Arjan Eikelboom en Sten Biesterbos. Het eerstgenoemde team ‘Harry en Tankie’ legden met een vrij eenvoudige overwinning van 3-1 haar belagers over de knie en gingen er met de wisseltrofee vandoor. De finale van de verliezersronde werd gewonnen door Jenne Sloot & Gijs van der Boom.

Teruggekeerde vrede na ontknoping

De aanwezige toernooidirecteur deelde enkele gesponsorde prijzen uit waarna een prachtige dartavond, vol spanning en sensatie, met een drankje werd afgesloten. De organisatie blikt terug op een fantastische eerste editie van het Hazenberg Darts koppeltoernooi. Ze kijken uit naar haar volgende activiteiten bij sportclub Brummen.

Wil je meer weten over de activiteiten en sportclub Brummen? Neem dan eens kijkje op hun website!

Deel dit bericht