Het Nederlands Handbal Verbond heeft een project gestart “Gooi jij de bal door”.

115488657-volleybal-in-the-hands-of-a-child-selective-focus

Dit project houdt in dat alle bassischolen in Nederland hieraan mee kunnen  doen.

Handbalvereniging Brummen heeft de basisscholen in de gemeente Brummen  hiervoor aangeschreven met de vraag of de scholen hier interesse voor hebben en dit is een groot succes geworden. Veel scholen in Brummen, Hall, Eerbeek, Leuvenheim en Empe hebben zich voor dit project ingeschreven.

Er worden tijdens de gymlessen handballessen gegeven. Hier worden de eerste grondbeginselen van handbal uitgelegd, nl. vangen en gooien.  De groepen 3 t/m 8 kunnen hieraan meedoen. De school kan zelf kiezen welke groepen zij laten deelnemen.

De groepen krijgen 3x achter elkaar handballessen tijdens gymlessen en deze worden verzorgd door bekende handballers uit heel Nederland. Zij nemen ook de materialen mee.

De projecten starten op 4 november a.s. in sportzaal Rhienderoord en gaan door tot eind februari 2022. Ook in de gymzaal in Eerbeek en sporthal de Bhoele wordt dit project gehouden.

Wij hopen dat dit project bij de jongens en meisjes aanslaat en zij op deze leuke manier kennis maken met de handbalsport. Ook zullen wij als vereniging proberen om op deze dagen bij dit project aanwezig te zijn.

Handbalvereniging Brummen wil starten met een D-team. Jongens en meisjes in de leeftijdscategorie van 11 en 12 jaar en misschien is dit de eerste stap daar naar toe. Maar natuurlijk zijn ook andere leeftijdscategorieën van harte welkom.

Mocht u meer informatie omtrent de handbalsport willen dan kunt u mailen naar info@handbal-brummen.nl of bellen naar het secretariaat 06-23701444.