Hoe gaat het met de zwemtrainingen van Merina Meijer voor Spieren voor Spieren?

merina spieren voor spieren

11 augustus is het zover. Dan begint Merina Meijer aan haar ‘Monstertocht zwemmen voor Spieren voor Spieren’: een vier kilometer lange zwemtocht door het zoute zeewater met meters hoge golven, een sterke stroming en de altijd aanwezige zeewind. Dat vergt doorzettingsvermogen, een ijzersterke conditie en véél training. Op dit moment zit Merina middenin haar voorbereiding. Eline van de redactie belde haar op om de stand van zaken te peilen.

Al een aantal maanden is Merina hard aan het trainen bij zwembad Rhienderoord. Ze komt er zo’n drie keer per week en zwemt dan een uur tot anderhalf uur, steeds vaker samen met anderen. Wel zo gezellig: “Het is fijn dat je een beetje achter elkaar aan kunt zwemmen. Want soms kan het ook gewoon heel saai zijn, een uur lang in je eentje baantjes trekken,” lacht ze. Maar Merina weet waar ze het voor doet en dat houdt haar gemotiveerd: alle kinderen moeten onbezorgd kunnen rennen, spelen en sporten, vindt ze. Dat is ook waar Spieren voor Spieren zich hard voor maakt.

Dat haar actie onder steeds meer mensen begint te leven is inmiddels wel te merken. “Ik heb net een paar weken vakantie gehad. Toen ik weer terug was in het zwembad, kreeg ik veel vragen over waar ik was, en of het wel goed ging met de voorbereiding,” vertelt ze. “Heel leuk dat iedereen zo meeleeft.”

Buiten zwemmen

In het zwembad tikt Merina inmiddels de 4,5 kilometer aan, dus ze is goed op weg. Het buiten zwemmen – en dan ook nog in de zee – vraagt echter wel wat anders van je, merkt ze. “Ik zwem steeds vaker in buitenwater en dat is toch wel anders. Vooral het ademen is echt een ander verhaal. Doordat het verschil tussen binnen, in het veilige zwembad, en buiten zo groot is ben ik wel iets onzekerder geworden.”

Om optimaal voorbereid aan de start te kunnen verschijnen gaat Merina komend weekend alvast naar Texel. Daar staat een oefentocht van 3 kilometer op de planning die ze samen met een zeezwemvereniging gaat maken. “In de zee heb je natuurlijk golven waardoor je veel meer water hapt. Komend weekend hoop ik daar goed mee te kunnen oefenen zodat ik me daarna gereed voel voor de echte tocht.” Ook gaat ze vanaf volgende week samen met een buddy trainen in de Lathumse Plassen bij Giesbeek.

Ondertussen verkoopt Merina ook nog Nijntjes voor het goede doel, staat er nog een collecte op de planning én kan er nog steeds gedoneerd worden voor haar actie. Aan haar inzet zal het dus zeker niet liggen. Wij van de redactie hebben er dan ook alle vertrouwen in dat deze kanjer haar zwemtocht voor het goede doel zal volbrengen op 11 augustus. “En anders doe ik het wel op wilskracht!” lacht ze.

Wil jij Merina’s actie steunen?

Op de Facebookpagina van Merina’s zwemactie kun je volgen hoe het met de voorbereidingen gaat. Ook vind je daar een link waarmee je kunt doneren voor Merina’s zwemactie. Klik hier om naar de Facebookpagina te gaan.

Deel dit bericht