IkPas in​ de Gemeente Brummen

SP Algemeen

IkPas 2021

IkPas is een jaarlijks terugkerende actie, die de Stichting Positieve
Leefstijl organiseerd met ondersteuning van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. IkPas is de Nederlandse vertaling van soortgelijke campagnes die ook in veel andere landen worden gehouden: Dry January in Engeland, Tournée Minérale in België en OcSober in Australië. Allen hebben ze eenzelfde insteek: stilstaan bij je alcohol-inname en de uitdaging met jezelf aangaan. Onder de paraplu van IkPas voeren gemeenten, GGD’s, Verslavingszorg en een groeiend aantal bedrijven door het hele land de actie lokaal en regionaal uit.

Wat levert IkPas op?

IkPas-deelnemers merken verschillende positieve effecten van het op pauze zetten van hun alcoholgebruik. Het bespaart geld, je krijgt een betere huid, het is goed voor je organen en daarbij opgeteld: het heeft een positief effect op hoe je je voelt. Niet alleen tijdens de campagne: meer dan de helft van de deelnemers voelde zich ook na zes maanden lichamelijk én mentaal fitter en drinkt minder dan voorafgaand aan IkPas.

Uitgebreide informatie over alle resultaten kunt u vinden op ikpas.nl/onderzoek.