Internationale dag van het Bier

biertje

Op de eerste vrijdag van augustus is het de Internationale dag van het Bier. Sinds 2012 wordt deze dag jaarlijks gevierd om ‘het bier te vieren’. Je mag op die dag dus best een extra biertje drinken…

Misschien vind je het een beetje gek om een bericht over bier  te lezen op de website van een stichting waar sporten, bewegen en gezondheid centraal staan. Maar af en toe een biertje past prima binnen een gezonde levensstijl! Zolang je er bewust mee om gaat en niet te veel drinkt natuurlijk.

In bier zitten aardig wat calorieën, 80 in een glas van 200 ml om precies te zijn (bron: Voedingscentrum). Dat staat ongeveer gelijk aan:

  • 19 minuten wandelen
  • 6 minuten zwemmen
  • 11 minuten fietsen

Gelukkig kun je deze sporten beoefenen binnen de Gemeente Brummen! Wandelen kun je doen bij Wandelsportverening Brummen. Zwemmen is o.a. mogelijk bij Zwembad Coldenhove. En fietsen kan bij Last Gear Eerbeek.

Wil je naast lekker bewegen ook tips over voeding en gezond leven? Neem dan eens contact op met Bertine Lentink Food & Sport Coach of met Train2Perfection Personal Training.

Gezond leven gaat niet over gezond eten alleen. Bij gezond leven is genieten ook heel belangrijk. En een biertje op zijn tijd hoort daar voor velen ook bij… Daarom zeggen wij voor nu: proost!

PS. Niet teveel drinken hè? 😉

Deel dit bericht