Kruisjassen bij vv Oeken: spannend tot de laatste minuut

kaartavond vv oeken

Ingezonden door de redactie van vv Oeken

Op 9 januari werd de kruisjasavond van vv Oeken alweer voor de vijfde keer georganiseerd. Het was een spannende avond die pas in de laatste ronde beslist werd. 

Het kaartspel, dat al sinds 1836 bestaat, zorgt op deze avonden altijd tot veel plezier bij de spelers. Het spel wordt gespeeld in duo’s. Zij spelen onderling tegen elkaar en zitten schuin tegenover elkaar. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk punten te verzamelen om uiteindelijk de winst binnen te slepen. Het spel wordt gespeeld met 32 kaarten (de 7, 8 ,9, 10, boer, vrouw, heer, aas van elke kleur). Vóór een spel wordt er altijd afgesproken tot hoeveel punten je gaat.

De vijfde kruisjasavond van het seizoen werd in de laatste ronde beslist. Mede door een sterke vijfde ronde behaalden Henk Janszen en Jan Hagens een klinkende overwinning met 3641 punten. Zij bleven Anton Klein Heerenbrink en Mirjam Bleumink ruim voor die tweede werden met 3495 punten. De strijd om de derde plaats werd in het voordeel van Bennie Bleumink en Theo van den Berg (3339 punten) beslist. Het verschil tussen plaats 3 en plaats 5 was slechts 9 punten dus het had ook maar zo anders kunnen zijn. De laatste plaats was dit keer helaas voor Gijs van Dusschoten en Henk Hamer met 2565 punten.

De volgende kaartavond zal op woensdag 6 februari 2019 zijn. Aanvang 19.30 uur. Voor informatie daarover kunt u contact opnemen met Henk Bruntink (hjbruntink@hotmail.com of via telefoonnummer 0575- 563160.)

Wil je meer weten over vv Oeken? Klik dan hier!

Deel dit bericht