#Langsdelijn bij Eerbeekse Boys JO9-4 – FC RDC JO9-2

boyss (2)

In onze rubriek #langsdelijn gaan wij maandelijks naar een wedstrijd of evenement toe en maken daar een verslag van. Deze keer ging Nick van de redactie langs bij Eerbeekse Boys Jongeren Onder 9-4. Zij namen het op tegen FC RDC Jongeren onder 9-2.

Het was een koude en vooral regenachtige zaterdagochtend toen de spelers op de vereniging kwamen. ”Kunnen we wel voetballen met dit weer?” was de meest voorkomende vraag bij aankomst. Het kwam dan weliswaar met bakken uit de hemel, maar de spelers hadden er net zoveel zin in als altijd. Extra warm aangekleed kwamen zij met volle overtuiging het veld op gesprint. Zoals elke week moest er weer een keeper aangewezen worden en deze week mocht Rens voor de 1e helft het keeperstenue aantrekken. Arda was deze wedstrijd de aanvoerder en moest het team naar de overwinning leiden.

Het fluitje van de spelbegeleider klonk en de zes jongens van Eerbeekse Boys gingen flitsend van start. Rens begon dus op goal, die met de nieuwe keepershandschoenen, wel even zou laten zien hoe je het doel schoonhoudt. Finn bleef steeds vlak voor de doelman. Als een echte ausputzer haalde hij elke bal weg die bij hem in de buurt kwam. Voor Finn en Rens stonden de andere vier spelers, die als een geoliede machine steeds met elkaar van positie wisselden. Dèan, Resat, Bjorn en Arda startten die machine op. Dèan, de kleine baltovenaar, probeerde met zijn goede techniek de tegenstanders gek te maken. Bjorn en Resat, die de hele wedstrijd maar bleven lopen en alles gaven, zorgden ervoor dat de bal weer snel in handen was van Eerbeekse Boys. Arda was overal waar de bal was en zorgde de hele wedstrijd ervoor dat er altijd een mannetje meer was bij de bal.

Een eenzijdige eerste helft

Met een(soms iets té) fanatieke aanhang begonnen de jongens aan een goede eerste helft. Aan het begin van de wedstrijd tastten beide ploegen een beetje af en waren er nog weinig kansen. Lukas en Thijs kwamen er in en dat zorgde voor hier en daar een kans. Kort daarna wist Dèan ruimte achter de verdediging van FC RDC te vinden en gaf een mooie steekpass op Lukas, die niet twijfelde, en de bal in de verre hoek binnenschoot: 1-0. Lukas, die het soms laat lijken alsof hij door zijn tegenstanders heen kan lopen, is vooral voorin te vinden en met zijn doorzettingsvermogen troeft hij vaak zijn directe tegenstander af. Niet veel later kreeg Thijs de bal voor zijn voeten en wipte de bal prachtig over de doelman heen: 2-0. Goals als deze zien we wel vaker bij Thijs, die met zijn inzicht en strijdlust het elke tegenstander moeilijk maakt. Aan het eind van de eerste helft waren er een aantal kansen en wist Dèan vlak voor het fluitsignaal nog een knap schot te lossen dat voor de 3-0 zorgde. Rens bewees in de eerste helft dat hij niet alleen in het veld een goede voetballer is, maar ook onder de lat. De eerste helft eindigde zonder dat Eerbeekse Boys een goal moest incasseren.

Een spannende, strijdvolle tweede helft

In de tweede helft ging Lukas onder de lat staan en probeerde hij hetzelfde te doen als Rens in de eerste helft. Het ging alleen al snel mis. FC RDC wist te profiteren van wat geklungel achterin bij Eerbeekse Boys en maakte de 3-1. Eerbeekse Boys werd onder druk gezet en het begon niet alleen pijpestelen te regenen, maar ook kansen. Lukas wist veel kansen tegen te houden, maar halverwege de tweede helft moest hij toch de bal uit het net halen: 3-2. De voorsprong werd steeds kleiner en Eerbeekse Boys besefte dat ze dit niet meer uit handen mochten geven. Ze stroopten de mouwen op en maakten er een echte strijd van. Felle tackles en overtredingen waren voor beide ploegen nodig om in de wedstrijd te blijven. Finn, die na de hele wedstrijd achterin te hebben gestaan ook wel eens wilde aanvallen, rende naar voren en gebruikte zijn verdedigende kwaliteiten om de bal vroeg te onderscheppen. Hij stond oog in oog met de keeper en bleef wachten tot de keeper een beweging maakte en schoot de bal rustig in de andere hoek: 4-2. FC RDC deed vlak voor tijd nog wel iets terug door de 4-3 te scoren, maar Eerbeekse Boys wist al dat die goal geen verschil meer zou maken: de overwinning was binnen.

Opgelucht en blij namen de acht jongens nog de penalty’s en daarna konden ze lekker onder de warme douche springen. De jongens hebben gestreden als leeuwen en de overwinning was dan ook meer dan verdiend.

Kijk voor de hoogtepunten van de wedstrijd naar de onderstaande video!

Wil je meer weten over Eerbeekse Boys? Neem dan een kijkje op hun website!