#Langsdelijn: Sport On Wheels bij OBS de Rietgors

SOW Leuvenheim

Donderdagmiddag 16 mei ging Nick van de redactie langs bij OBS de Rietgors in Leuvenheim om een kijkje te nemen bij Sport on Wheels. Sport on Wheels is een laagdrempelige manier om kinderen kennis te laten maken met diverse sport- en spelactiviteiten. Combinatiefunctionaris sport Martijn neemt verschilllende activiteiten mee die de kinderen een uur lang kunnen uitoefenen. 

Op deze dag stond Sport on Wheels dus bij OBS de Rietgors in Leuvenheim. Er waren ongeveer vijftien kinderen druk bezig met verschillende sporten. Er waren een aantal kinderen samen met Martijn aan het trefballen. Een ander groepje hield zich bezig met voetballen op het grasveld van het schoolplein. Ieder kind kan in principe doen en laten wat hij of zij wil. De kinderen krijgen de vrijheid om zelf een sportactiviteit uit te kiezen waar ze dan in een groepje aan gaan beginnen.

De groep die aan het trefballen was besloot om het laatste halfuur knotshockey te gaan spelen. Deze variant van hockey wordt gespeeld met sticks met een onderkant van foam. Net als bij normaal hockey is het de bedoeling om zoveel mogelijk doelpunten te maken. Het uurtje vloog zo voorbij voor de actief spelende kinderen die moe maar voldaan huiswaarts keerden.

Het belangrijkste van Sport On Wheels is kinderen kennis te laten maken met sportactiviteiten en de kinderen te laten sporten en bewegen. Het maakt niet uit welke activiteit gedaan wordt, als het maar met bewegen en sporten te maken heeft. Het is natuurlijk erg belangrijk voor kinderen om te blijven bewegen en sporten. Sport On Wheels draagt hier aan bij door de kinderen te begeleiden tijdens het bewegen. Elk kind kan meedoen als Sport On Wheels aan de gang is; Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Wil je meer weten over Sport on Wheels? Lees dan het artikel over Sport On Wheels op onze website.

 

 

Deel dit bericht