Lokaal sportakkoord zet “Rhienderen werkt” in beweging.

rhienderen in beweging LSA 2

Het doel van het lokaal sport akkoord Brummen is om meer inwoners het plezier in bewegen te laten ervaren. Er zijn ambities opgenomen in het lokaal Sportakkoord Brummen welke gericht zijn om ouderen, chronische zieken en mensen met een fysieke, mentale of organische beperking het plezier in bewegen mogelijk te maken.

Iedereen wil gezond oud worden en fit blijven. Dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Bij gezond en fit ouder worden, levert voldoende bewegen een positieve bijdrage. Om de gezondheid van 50 -plusser te onderhouden, is minimaal 150 minuten per week matig intensief bewegen, verspreid over verschillende dagen, noodzakelijk volgens de beweegrichtlijnen. Ook raden de beweegrichtlijnen ouderen aan om minimaal twee keer per week aan spier- en botversterkende oefeningen te doen, gecombineerd met balansoefeningen. Verenigingsondersteuner Jacco Peelen van Stichting Sportkompas zet zich in om juist deze doelgroep ouderen en kwetsbaren te activeren bij verenigingen of juist op de plekken waar deze al samenkomen. (Extra) sporten en/of bewegen is een stevige inzet op preventie en levert fysieke en geestelijke gezondheidswinst op. 

Het project “Rhienderen Werkt in beweging” wordt vanuit het Lokaal sportakkoord mogelijk gemaakt. Op de werkplaats van Stichting Philadelphia wordt voor een periode van 1 jaar bewegen aangeboden als onderdeel van de dagbesteding of tijdens het werk van de cliënten.

Het project is vanaf 1 juni gestart en beweegcoach Sandra Haaijema van Stichting Sportkompas begeleidt inmiddels al 20 deelnemers op de dinsdagochtend. Naast het bewegen op muziek wordt er gewerkt aan de conditie en worden er spierversterkende oefeningen gedaan. Initiatiefnemer Manita Put van Stichting Philadelphia is erg enthousiast over de samenwerking en ziet zichtbaar de cliënten met plezier in beweging komen. De cliënten kijken uit na de volgende dinsdag wanneer het bewegen weer op het programma staat. Het lokaal sportakkoord maakt mogelijk dat er op kleine en grote schaal inwoners het plezier in bewegen krijgen. Meer informatie over het Lokaal Sport Akkoord of de verschillende projecten is te verkrijgen bij verenigingsondersteuner Jacco Peelen –  Jacco@stichtingsportkompas.nl

 

 

Deel dit bericht