Merina Meijer zwom van Den Helder naar Texel voor Spieren voor Spieren

merina

Maandenlang trainde Merina Meijer om van Den Helder naar Texel te kunnen zwemmen voor Spieren voor Spieren. Afgelopen zaterdag was het zover: Merina legde een afstand van vier kilometer af door het wilde zeewater onder barre omstandigheden, want het weer zat niet bepaald mee. Maar ze heeft het volbracht. Wat een prestatie!

“Later meer, maar I did it!” en “Wat was dit – vooral achteraf – gaaf!” plaatste Merina zaterdagavond op haar Facebookpagina Monstertocht Zwemmen Spieren voor Spieren. Op deze pagina hield ze haar volgers de afgelopen maanden op de hoogte van de voorbereidingen voor haar zwemtocht van Den Helder naar Texel. Ze begon met trainingen in het binnenzwembad van Rhienderoord, waar ze vanwege haar nobele doel een gratis abonnement aangeboden kreeg.

Later kwamen daar ook de trainingen in buitenwater bij. “Dat is toch wel anders. Vooral het ademen is echt een ander verhaal,” vertelde Merina toen we haar begin juli spraken. “Doordat het verschil tussen binnen, in het veilige zwembad, en buiten zo groot is ben ik wel iets onzekerder geworden,” zei ze toen.

Die onzekerheid bleek nergens voor nodig, want afgelopen zaterdag bewees Merina dat ze het in zich had om van Den Helder naar Texel over de open zee te zwemmen. Samen met de andere zwemmers haalde ze maar liefst € 67.350,58 op voor Spieren voor Spieren. Een geweldig bedrag, waarmee Spieren voor Spieren ervoor kan zorgen dat nog meer kinderen onbezorgd kunnen bewegen en spelen.

De stichting droomt van een wereld waarin kinderen niet langer lijden aan of onder een spierziekte. Een doelstelling die Merina een warm hart toedraagt. Als moeder weet Merina hoe fijn het voor een kind is om zich vrij te kunnen bewegen. Haar dochter rent, springt en speelt de hele dag door – en dat gunt zij ieder kind. Met haar knappe prestatie heeft Merina aan deze droom een mooie bijdrage geleverd. Petje af, Merina! Daar mag je trots op zijn.

Deel dit bericht