Nieuw gezicht bij redactie stichting Sportkompas: Nick van den Brink stelt zich voor

Mezelf voorstellen tommie

Om de redactie van ons online platform te versterken hebben we sinds de ingang van het nieuwe jaar een nieuw gezicht in de redactie: Nick van den Brink. Deze jonge sportieveling zal zich de komende tijd bij verschillende (sport)evenementen en wedstrijden laten zien om mooie verslagen te maken voor onze website. Tijd om nader kennis te maken met Nick!

Hé Nick, kun je wat meer over jezelf vertellen?

“Zeker! Ik ben Nick van den Brink, 19 jaar oud en ik woon in het mooie Eerbeek. Ik heb één oudere broer van 21 jaar en ik woon nog thuis bij mijn ouders. Op dit moment zit ik op de VAVO (volwassen onderwijs) in Arnhem waar ik deeltijds mijn VWO volg. Na mijn VWO ben ik van plan om pedagogische wetenschappen te studeren aan de universiteit.”

Wat is jouw relatie tot sport?

“Ik sport al sinds dat ik 6 jaar oud ben. Mijn vader voetbalde zelf erg lang, daardoor ben ik het ook heel leuk gaan vinden en wilde ik eigenlijk direct al op voetbal. Ik voetbal nu bij SV Eerbeekse Boys en ik ga ook regelmatig naar de sportschool om mezelf fit te houden.”

Je bent ook trainer bij SV Eerbeekse Boys, toch?

“Klopt! Ik train sinds dit jaar Eerbeekse Boys JO9-4. Ik geef ze één keer per week training en begeleid ze tijdens de wedstrijden op de (vroege) zaterdagochtend. Ik vind het begeleiden van kinderen erg leuk, ik wil ze graag wat leren. Naast trappen tegen een bal leer ik de kinderen ook om normaal met elkaar om te gaan en om met elkaar samen te werken. Voor mij is het belangrijk dat de kinderen plezier hebben in het sporten en in eigenlijk alles wat ze doen.”

Hoe zit het met je eigen ‘sportschema’?

“Ik train één keer per week met mijn eigen team en ik train dus op woensdag mijn jeugdteam. Op zaterdag begeleid ik eerst het jeugdteam en vervolgens ga ik zelf een balletje trappen. Naast voetbal ga ik twee of drie keer per week naar de sportschool om fit te blijven.”

Sinds kort ben je onderdeel van de redactie van stichting Sportkompas; wat is jouw rol hierin?

“Ik houd mij vooral bezig met het bezoeken van sportevenementen om daar verslag van te doen of er een video van te maken. Ook wil ik er graag voor zorgen dat het leuk en gezellig is en blijft binnen het team.”

Waarom vind je het belangrijk om bij te dragen aan de missie van de stichting, dat het voor iedereen in de gemeente Brummen mogelijk is om te sporten en/of te bewegen?

“Het is natuurlijk vanwege meerdere redenen erg belangrijk dat iedereen aan het sporten/bewegen komt. Sporten is gezond voor je, door te sporten zorg je ervoor dat je jezelf fit en fijn voelt. In een teamsport moet je goed op elkaar ingespeeld raken en daarvoor is het belangrijk om ook af en toe leuke dingen te doen met elkaar. Op die manier heeft sporten ook een sociaal aspect. Het zorgt ervoor dat je elke week met plezier naar de club of vereniging gaat. Ook helpt sporten bij het vrijmaken van je geest. Heb je een zware dag gehad, dan is het fijn om alles er even goed uit te sporten.”

Heb je een vraag aan Nick of wil je hem uitnodigen om langs te komen bij een evenement of wedstrijd van jouw vereniging? Laat het ons dan weten via redactie@stichtingsportkompas.nl!