Online Sportcafé ‘Blijf je club trouw’

Blijf je club trouw

GEMEENTE BRUMMEN – Online sportcafé. ‘Blijf je club trouw’ was een groot succes. Maar liefs 23 mensen van allerlei sportverenigingen of sportaanbieders in de gemeente Brummen kwamen afgelopen donderdagavond bij elkaar voor het Online sportcafé.

Eenieder die affiniteit heeft met sport was uitgenodigd om de webinar van Start2Create in samenwerking met Sportkompas bij te wonen. Deze avond stond de methode Creatief Denken centraal. De deelnemers gingen in een interactieve webinar zelf aan de slag om ideeën te bedenken over beleving op de club en het binden van sporters aan je vereniging. Dus geen kant-en-klare adviezen van experts over ledenbinding- en behoud, maar eigen creativiteit gebruiken om samen tot nieuwe inzichten te komen. Deze manier van werken leverde heel veel nieuwe ideeën en inzichten op.

Alles kan!

Tools zoals de omgekeerde vraag (spiegelvraag) en Battle Absurdgingen werden gebruikt om de deelnemers uit de gebaande denkpaden te krijgen. Waarvan de uitkomsten vaak 40-60% voor komen in de praktijk. Zo verteld Marinus van Tent Beking secretaris van Sportclub Brummen: Wat ik meeneem is dat alle ideeën ook een andere kant hebben. Daar oog voor hebben is belangrijk.” Of zoals Linde van BC ‘t Pluumpje “Niet alleen focussen op wat leden bindt of trekt, maar ook op wat juist zorgt voor een vertrek (voorkomen).” De avond stond niet alleen individueel in het teken, maar ook in groepsverband werden ideeën omgezet naar concrete plannen. Een samenwerking tussen clubs om elkaar te versterken.

Sportmonitor

Uit de Brummense Sportmonitor die eerder dit jaar gehouden is, bleek namelijk dat 70 procent van de clubs ondersteuning wenst op het gebied van ledenbinding- en behoud. Zeker in tijden van corona is dit onderwerp natuurlijk actueler dan ooit. Jacco Peelen – verenigingsondersteuner bij Stichting Sportkompas kijkt tevreden terug op het online sportcafé: De uitkomsten van zijn zeer verrassend en de eerste reacties van deelnemers zijn erg positief. Zij geven aan behoefte te hebben aan een vervolg met inhoudelijke verdieping op ledenbinding en -behoud. Wij gaan nu kijken zowel met de methode Creatief Denken als met Start2Create om een nieuw sportcafé hierop in te zetten als ondersteuning voor de sportverenigingen in de gemeente Brummen”.

 

Deel dit bericht

Activiteiten Herfstvakantie 2022

GEMEENTE BRUMMEN - Online sportcafé. ‘Blijf je club trouw’ was een groot succes. Maar liefs 23 mensen van allerlei sportverenigingen of sportaanbieders in de gemeente Brummen kwamen afgelopen donderdagavond bij elkaar…

Nieuw bestuur Eerbeekse Boys

GEMEENTE BRUMMEN - Online sportcafé. ‘Blijf je club trouw’ was een groot succes. Maar liefs 23 mensen van allerlei sportverenigingen of sportaanbieders in de gemeente Brummen kwamen afgelopen donderdagavond bij elkaar…