Gezond Groeien

Gezond Groeien is een programma voor kinderen van 4 tot 16 jaar en hun ouders, opgezet door zorgprofessionals en gemeentes. Gezond Groeien staat voor op een sportieve en speelse manier werken aan een gezonde leefstijl voor nu en voor later. Binnen deze aanpak staat het ervaren van wat bewegen, ontspannen en goede voeding voor je doet centraal, voor kinderen én hun ouders. Gezond Groeien helpt het hele gezin naar een betere gezondheid, niet alleen lichamelijk maar ook mentaal.

Om te starten met Gezond Groeien is een verwijzing van de huisarts, kinderarts of schoolarts nodig. Hiermee kunnen ouders zich aanmelden voor een intakegesprek met een gezinscoach, die het gezin zal begeleiden op gebied van gezond koken, verantwoord boodschappen doen, het bereiden van gezonde snacks enzovoort. De Gezond Groeien-aanpak past binnen het beleid van de gemeente Brummen als JOGG-gemeente, die het tegengaan van overgewicht en obesitas stimuleert.

Voor meer informatie of het aanmelden van jouw kind kun je contact opnemen met Carla van Dijk, 06-10451648 of per mail via: info@gezondgroeien.nu. In dit artikel lees je meer over Gezond Groeien.