Jeugd

Plezier in sport en bewegen is de belangrijkste reden om te gaan sporten. Als je je op jonge leeftijd een actieve leefstijl eigen maakt door sport, heb je 3,5 keer zoveel kans om ook op volwassen leeftijd een actieve sporter te zijn. Plezier in sport en bewegen begint ermee dat kinderen hun ‘fysieke alfabet’ breed ontwikkelen. Een belangrijke basis wordt gelegd met gymles op school, maar ook de jeugdtrainers van sportclubs zijn een belangrijke schakel.

Buitenschools sportaanbod

Buiten de sport- en spelactiviteiten die op basisscholen worden georganiseerd, wordt er in de gemeente Brummen ook op diverse manieren een buitenschools sportaanbod aangeboden. Onder meer middels Sport on Wheels, waarbij combinatiefunctionaris sport Martijn Sikkema kinderen op diverse plekken in de gemeente de mogelijkheid biedt om lekker te komen spelen en bewegen. Martijn rijdt rond in een bakfiets vol met sport- en spelattributen. Kinderen zijn van harte welkom om geheel gratis deel te nemen aan deze activiteit.

Ook worden er in de schoolvakanties diverse activiteiten georganiseerd zoals wakzwemmen, de sportinstuif, de duikmiddag, watervoetbal en nog veel meer. Kijk voor een handig overzicht in onze activiteitenkalender.

Naar de activiteitenkalender
Deel dit bericht