Jeugd

Plezier in sport en bewegen is de belangrijkste reden om te gaan sporten. Als je je op jonge leeftijd een actieve leefstijl eigen maakt door sport, heb je 3,5 keer zoveel kans om ook op volwassen leeftijd een actieve sporter te zijn. Plezier in sport en bewegen begint ermee dat kinderen hun ‘fysieke alfabet’ breed ontwikkelen. Een belangrijke basis wordt gelegd met gymles op school, maar ook de jeugdtrainers van sportclubs zijn een belangrijke schakel.

Sport- en beweegloket

Voor individueel beweegadvies kun je bij het sport- en beweegloket terecht. Beweegcoach Femke Grolman is hier het aanspreekpunt van. Bij dit loket kom je terecht via een doorverwijzing van een praktijkondersteuner, huisarts of fysiotherapeut.

Bij het beweegloket wordt er aan de hand van een persoonlijk gesprek een advies en/of beweegplan opgesteld. Dit advies is niet leeftijdsgebonden en geheel vrijblijvend.

Een andere functie van het beweegloket is dat er gekeken wordt naar geschikte projecten vanuit de gemeente die inwoners motiveren om (meer) te bewegen. Een voorbeeld van zo’n project is de Nationale Diabetes Challenge. Ook presentaties voor specifieke doelgroepen behoren tot de mogelijkheden.

Heb je een idee voor een dergelijk project of wil je om een andere reden in contact komen met het beweegloket? Mail dan naar femke@stichtingsportkompas.nl.

Deel dit bericht