Sport on Wheels

Sport on Wheels is er voor alle kinderen in de gemeente die lekker buiten willen spelen en bewegen. Middels Sport on Wheels laat combinatiefunctionaris sport Martijn Sikkema kinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met diverse sport- en spelactiviteiten. Elke schoolweek fietst Martijn met de Sport on Wheels-bakfiets naar verschillende locaties in de gemeente Brummen. Die bakfiets zit vol met sportattributen en spelletjes. Touwtje springen, voetballen, volleyballen, tikkertje of een heel ander spel: ieder kind mag doen wat hij of zij wil. Alle activiteiten zijn bovendien gratis!

Sinds 2015 is de gemeente Brummen actief als Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG)-gemeente. De JOGG-aanpak richt zich op het stimuleren van jongeren van 0 tot 19 jaar, hun ouders en omgeving om obesitas en overgewicht tegen te gaan. Een initiatief als Sport on Wheels draagt bij aan meer beweging voor kinderen; een belangrijk onderdeel in het voorkomen en tegengaan van overgewicht.

Er zijn twee vaste plekken waar Sport on Wheels elke week plaatsvindt: op dinsdag in Eerbeek bij het Cruyff Court bij De Bhoele tussen 15:45 en 16:45 uur en op woensdag op het veldje voor Kindcentrum Het P@rk in Brummen van 14:00 tot 15:00 uur. Kijk in ons activiteitenoverzicht voor de andere actuele locaties en tijden.

Bekijk de activiteitenpagina
Deel dit bericht