Recept van de maand: Bananenbrood-taart

IMG_20210115_102446-1

Elke maand hebben we een nieuw recept. Speciaal bedacht door: Bertine Lentink Food & Sport Coach. Zij staat voor Fit, Energie, Bewegen, Gezond Lichaamsgewicht,  maar ook voor Genieten en Lekker eten.

Als ontbijt, als tussendoortje of misschien wel als lunch….

 

Bereidingstijd in minuten

Bereidingstijd: 15 minuten

Wachttijd: 40 minuten

Benodigdheden voor 1 cake (10 personen)

  • 3 bananen
  • 2 eieren
  • 3 dadels
  • 1 tl vanillepoeder
  • 200 g volkoren tarwemeel
  • 1 zakje (16 g) bakpoeder
  • 15 g cacao poeder
  • olie om de vorm in te vetten
  • 20 g pecannoten

Benodigdheden voor 1 taartje (1 persoon)

  • 2-3 el magere kwark
  • klein handje blauwe bessen
  • cacao poeder

Bereiden

Stap 1

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Stap 2

Pel de bananen en mix ze samen met de eieren, dadels en vanillepoeder in de keukenmachine tot een glad geheel.

Stap 3

Meng in een kom het tarwemeel, bakpoeder en cacaopoeder goed door elkaar en roer vervolgens het bananenmengsel hier doorheen.

Stap 4

Vet de bakvorm (25 centimeter) in en giet het beslag in de bakvorm. Garneer de cake met de pecannoten.

Stap 5

Bak het bananenbrood in 40 minuten goudbruin. Haal het uit de oven en laat afkoelen.

Stap 6

Eet je de taart als tussendoortje? Snij dan 2 dunne plakjes af. Besmeer de onderste plak met magere kwark. Leg er de ander plak bovenop. Besmeer deze ook met magere kwark. Leg er de blauwe bessen bovenop en bestrooi met een beetje cacaopoeder. Eet je hem als ontbijt of lunch, dan mag de portie groter zijn!

 

Deel dit bericht
Aankomende evenementen