Recept van de maand: Bananentosti met pindakaas en walnoot

april eten

Bertine Lentink Food & Sport Coach deelt elke maand een lekker en gezond recept met ons. In de maand april is het de bananentosti met pindakaas en walnoot! Tosti’s zijn er in alle kleuren en met allerlei vullingen, maar als je echt een gezonde tosti wilt, dan is is dit een goede keuze. Wat in Nederland als ‘normaal’ broodbeleg wordt beschouwd, is meestal niet de gezonde keuze. Voor je gezondheid is het beter om te kiezen om je brood niet te beleggen met rood of bewerkt vlees, suiker en zout, maar eerder te kiezen voor broodbeleg op basis van plantaardige olie, groenten of peulvruchten. De beste drie soorten boterhambeleg zijn: gegrilde of rauwe groenten, groentenspreads en hummus.

Bereidingstijd in minuten

Het bereiden duurt ongeveer 10 minuten.

Ingrediënten

Voor één persoon

  • 2-4 sneden volkorenbrood (ik heb gekozen voor het 4moutenbrood van Bakkerij De Winkel)
  • halvarine
  • pindakaas van 100% pinda’s
  • 5 walnoten
  • 1 banaan
  • magere yoghurt
  • kaneel

Bereiden

Stap 1

Besmeer van elke boterham 1 zijde (de buitenkant van de tosti) dun met halvarine.

Stap 2

Besmeer van 1 boterham de andere zijde met pindakaas.

Stap 3

Snij de banaan in plakjes en verdeel de helft over de pindakaas.

Stap 4

Breek de walnoten en verdeel deze over de banaan.

Stap 5

Leg de andere boterham erbovenop, met de halvarine aan de bovenkant.

Stap 6

Leg de tosti in de pan en verwarm op middelhoog vuur. Draai af en toe van kant.

Stap 7

Maak een sausje van de magere yoghurt en kaneel. Haal de tosti uit de pan als hij goudgeel is. Eet de andere helft er lekker bij op, of maak nog een tosti.

Maak van je tosti eens een gezonde én lekkere tosti! Eet smakelijk!

Deel dit bericht
Aankomende evenementen