Recept van de maand: broodje biet

broodje biet

Bertine Lentink is Food & Sport Coach en deelt elke maand een gezond en vooral lekker recept met ons.

Lekker voor bij de picknick: broodje biet

In september genieten we soms nog van een heerlijke nazomer. Op zo’n mooie septemberdag willen we dan graag het gevoel van de zomer nog even vasthouden en dan is het een prima idee om te gaan picknicken! Maak je picknick extra bijzonder door dit broodje te maken:

Bereidingstijd in minuten:

15-30 minuten

Benodigdheden voor 2 personen:

  • 2 uien
  • ½ eetlepel olie
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 gare rode biet
  • 2 volkorenbroodjes
  • 2 eetlepels dikke halfvolle yoghurt
  • rucolasla
  • 2 plakjes casselerib
  • ½ appel
  • sterkers

Bereidingswijze:

  1. Pel de uien en snijd ze in halve ringen.
  2. Smoor de uien in de olie in 10 minuten gaar.
  3. Breng de uien compote op smaak met azijn en wat peper en laat hem afkoelen.
  4. Schil de biet en schaaf hem in dunne plakjes.
  5. Snijd de broodjes open. Bestrijk de onderste helften met de yoghurt en beleg ze met wat rucola, uiencompote, de casselerrib en de plakjes biet.
  6. Snijd de appel in dunne plakjes.
  7. Garneer het broodje met de partjes appel, de rest van de uiencompote en een plukje sterkers.

Voedingswaarde:

energie 255 kcal, eiwit 10 g, koolhydraten 30 g, vet 7 g, waarvan verzadigd 4  g, zout 1 g, vezels 7 g

Eet smakelijk!

 

 

 

Deel dit bericht
Aankomende evenementen