Elke maand weet Bertine Lentink Food & Sport Coach ons wel met iets lekkers te verrassen, maar voor deze maand kunnen we niet wachten tot we in de keuken staan. Want als je een chocolade liefhebber bent, lees dan absoluut even verder op deze pagina. Want het recept van deze maand is: Chocolade balletjes met walnoten.
Chocolade balletjes met walnoten
In Mexico worden vaak nog extra stukjes of plakjes avocado op de soep gelegd.
Bereidingstijd in minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Benodigdheden voor 10 porties (10 balletjes)
25 g havermout
1 el lijnzaadolie
25 g walnoten
3 dadels
1 el cacaopoeder
Bereiden
Stap 1
Maal de havermout tot een fijn meel in de keukenmachine. Voeg de lijnzaadolie, de walnoten, de dadels en het cacaopoeder toe en mix tot het fijngemalen is. Het mengsel blijft kruimelig.
Stap 2
Rol van het kruimige mengsel 10 balletjes. De balletjes zijn extra lekker als ze even in de koelkast hebben gestaan.