Iedere maand deelt Bertine Lentink Food & Sport Coach een heerlijk recept met ons. Deze maand is het recept een heerlijke combinatie van dadels en pindakaas. De ideale ingrediënten voor een feestje en voor je gezondheid. Verse ingrediënten, mooie kleuren en geuren en gastvrijheid, volle tafels met kleine hapjes en gezelligheid. Humus met volkoren flatbread, falafel en geroosterde aubergine. Gerechten die niet alleen lekker zijn, maar ook gezond. Op 6 mei is ook de Ramadan begonnen. Tijdens de Ramadan vasten de moslims een maand lang gedurende de dag. Het is een geschikte maaltijd om onder andere tijdens de Ramadan te nuttigen.
Hieronder volgt een 1001-nacht recepten. Dit recept vind je terug in het boek ‘Eet als een Expert Partytime.’ Hiermee kom je gezond een feestje of bijvoorbeeld de Ramadan door.
Gevulde dadels
Dit heb je nodig voor 15 hapjes:
15 Medjool dadels
15 theelepels 100% pindakaas
1 theelepel cacaopoeder
Topping naar keuze zoals kaneel, granaatappelpitjes, noten (bv. gehakte amandelen of pistachenoten) en sesam.
Bereiding
Bereidingstijd: 5 minuten
Wachten: 20 minuten
Stap 1
Snijd de dadels aan een kant in de lengte door (zorg dat de dadels nog aan een zijde vastzitten zodat de vulling er straks niet uitloopt) en haal de pit eruit.
Stap 2
Meng de pindakaas met het cacaopoeder en vul iedere dadel met 1 theelepel pindakaas.
Stap 3
Garneer de gevulde dadels met een topping naar keuze. Herhaal totdat alle dadels gevuld zijn en zet in de koelkast voor 20 minuten.
Variatietip
In plaats van pindakaas kun je ook tahin of notenpasta gebruiken en in plaats van cacaopoeder is kaneel ook erg lekker.
Voedingswaarde per dadel:
57 kcal, 6,5 gram koolhydraten, 1,5 gram eiwit, 2,5 gram vet waarvan 0,4 gram verzadigd vet, 1 gram vezels, 0 gram zout
Dit heerlijke recept is eenvoudig te maken en ook nog eens heel erg gezond. Eet smakelijk!