Een frittata is het aangewezen product om al jouw restjes in te verwerken. Wat heb je nog in je koelkast liggen? Jij bent toch ook tegen voedselverspilling?
Frittata
Ingrediënten
Wat heb je in ieder geval nodig voor 4 personen:
- 2 el olie
- 6 eieren
- kruiden
Wat kan je er verder in doen, wat heb je nog aan restjes in de koelkast liggen?
- Groenten bijvoorbeeld: courgette, ui, paprika, sperziebonen, maïs
- Maar ook: kidneybonen, voorgekookte aardappelen, gare rijst of pasta
- Met of zonder vlees: kipfilet (reepjes), blokjes ham, ander restjes vlees of vis
- Geraspte (30+) kaas, geitenkaas
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snijd de groenten en kruiden fijn. En rasp zo nodig de geitenkaas.
3. Klop de eieren los met de kruiden en een deel van de kaas.
4. Verdeel het groentemengsel (evt. met kidneybonen, aardappel (fijngesneden), gare rijst of pasta) in een lage ovenschaal en schenk het eimengsel erover.
5. Strooi het vlees en de rest van de kaas erover.
6. Schuif de schaal net onder het midden in de oven en laat de frittata in 25 tot 30 minuten goudbruin worden. Serveer de frittata in punten.