Recept van de maand: Frittata

20210915_170923

Een frittata is het aangewezen product om al jouw restjes in te verwerken. Wat heb je nog in je koelkast liggen? Jij bent toch ook tegen voedselverspilling?

Frittata

Ingrediënten

Wat heb je in ieder geval nodig voor 4 personen: 

  • 2 el olie
  • 6 eieren
  • kruiden

Wat kan je er verder in doen, wat heb je nog aan restjes in de koelkast liggen?

  • Groenten bijvoorbeeld: courgette, ui, paprika, sperziebonen, maïs
  • Maar ook: kidneybonen, voorgekookte aardappelen, gare rijst of pasta
  • Met of zonder vlees: kipfilet (reepjes), blokjes ham, ander restjes vlees of vis 
  • Geraspte (30+) kaas, geitenkaas

Bereiding

1.  Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snijd de groenten en kruiden fijn. En rasp zo nodig de geitenkaas.
3. Klop de eieren los met de kruiden en een deel van de kaas.
4. Verdeel het groentemengsel (evt. met kidneybonen, aardappel (fijngesneden), gare rijst of pasta) in een lage ovenschaal en schenk het eimengsel erover.
5. Strooi het vlees en de rest van de kaas erover.
6. Schuif de schaal net onder het midden in de oven en laat de frittata in 25 tot 30 minuten goudbruin worden. Serveer de frittata in punten.

Elke maand hebben we een nieuw recept. Speciaal bedacht door: Bertine Lentink Food & Sport Coach. Zij staat voor Fit, Energie, Bewegen, Gezond Lichaamsgewicht,  maar ook voor Genieten en Lekker eten.

Deel dit bericht
Aankomende evenementen