Recept van de maand: Gebakken peer met kaneel en walnoot

gebakken peer

Nu het herfst is wordt het tijd om het binnen weer gezellig te maken. Eerst met zijn allen rond een dampende pan stamppot of een kruidige stoofpot. Als toetje of tussendoortje gebakken peer met kaneel en walnoot. En dan samen een spelletje spelen of een goede film kijken. Zo maak je van iedere stormachtige herfstavond een succes.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 peren
  • klein beetje olie of vloeibare boter
  • halve theelepel kaneel
  • walnoten
  • serveren met magere kwark

Bereiding

  1. Schil de peren en snijd ze in redelijk dunne plakken. Smelt de boter in een pannetje. Bedek de plakjes peer met de kaneel. Bak de plakjes peer circa 2 minuten per kant.
  2. Hak ondertussen de walnoten fijn en serveer de gebakken peer met wat walnoten en magere kwark.

Variatietips:

  1. Bak de walnoten met de peer mee en voeg eventueel nog wat rozijnen toe.
  2. Dit toetje doet het ook goed als herstelvoeding na het sporten.
  3. Feestje? In plaats van magere kwark kies je voor een bolletje vanille ijs.
Deel dit bericht
Aankomende evenementen