Recept van de maand augustus: Gepofte en rauwe bietjes

1 (3)

Iedere maand deelt Bertine Lentink Food & Sport Coach een heerlijk recept met ons. Deze maand zijn dat de gepofte en rauwe bietjes. Als je ergens een instant vakantiegevoel van krijgt, dan is het wel van picknicken. Of het nu aan zee, in het park, in een bootje of thuis op een kleed in de woonkamer is. Deze bietjes passen perfect bij een heerlijke picknick. 

Dit heb je nodig voor 8 personen:

  • 6 rode bieten
  • 1 flinke theelepel komijnzaad
  • 1 aubergine
  • olijfolie
  • 1 flinke chioggia-biet
  • 1 flinke bak gewassen spinazieblaadjes
  • 1 stuk zachte feta
  • 1 sinaasappel
  • flesje lekkere olijfolie
  • rijpe bramen
  • versgemalen peper

Bereidingstijd

120 minuten. Neem alle ingrediënten apart mee en voeg deze ter plekke samen. Zo voorkom je door dressing doorweekte toestanden.

Bereiding

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden. Wikkel de bietjes (in de schil) met het komijnzaad in aluminiumfolie. Pof 1-2 uur in de oven tot ze zacht zijn. Snijd de aubergine in plakken van 1 cm dik en bestrooi licht met zout. Verwarm je grillpan/plaat of een elektrische grill. Bestrijk de plakken aubergine aan weerszijden dun met olie en gril ze aan beide kanten. Bestrooi met versgemalen peper.

Stap 2: Pel de bietjes als ze gaar zijn. Snijd de bietjes in stukken en bewaar ze tot gebruik in een afsluitbare bak.

Stap 3: Neem de chioggia-biet in z’n geheel mee. Neem de gewassen spinazie mee in een zak of bak.

Stap 4: Neem de feta mee in een afsluitbaar bakje.

Stap 5: Pluk ergens bramen of neem je gekochte bramen voorzichtig mee in een stevige afsluitbaar bakje.

Stap 6: Stel je salade ter plekke samen.

 

Deel dit bericht
Aankomende evenementen