Recept van de maand: Gnocchi met geitenkaas en courgette

IMG_20210628_084052

Iedere maand deelt Bertine Lentink Food & Sport Coach een heerlijk recept met ons. Deze maand: Gnocchi met geitenkaas en courgette

Met verschillende kleuren courgette, geitenkaas en smaakmaker za’atar geef je er zo een Midden Oosters tintje aan.

Ingrediënten

Voor 2 personen: 

  • 1 groene courgette
  • 1 gele courgette
  • 1 el za’atar
  • 250 g gnocchi
  • ½ citroen
  • 1 el balsamico
  • 130 g verse geitenkaas
  • 10 g basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie extra vierge
  • peper

Bereiding

1.  Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een grote pan water aan de kook.

2. Snijd de courgettes in de lengte doormidden. Snijd daarvan halve maantjes van 0,5 cm dik. Verdeel over een bakplaat met bakpapier.

3. Meng 1 el za’atar met een scheutje olijfolie, 1 teen knoflook en peper. Verdeel over de courgette.

4. Bak de courgette 14-16 minuten in de oven tot hij krokant en beetgaar is.

5. Kook ondertussen de gnocchi in 4 minuten gaar.

6. Rasp de schil van ½ citroen en knijp de rest uit. Meng met 1 el balsamico en een scheutje olijfolie extra vierge.

7. Meng de gnocchi met de saus en verdeel er de groenten over. Breng op smaak met peper.

8. Pluk een paar blaadjes basilicum en verdeel deze over de borden.

Deel dit bericht
Aankomende evenementen