Recept van de maand: Havermoutontbijtje

havermoutontbijt
Bertine Lentink Foor & Sport Coach deelt elke maand een lekker en gezond recept met ons. Dit keer kregen we het recept voor een havermoutontbijtje. Havermout is gezond, eenvoudig te bereiden, verrassend lekker én veelzijdig te gebruiken. Een prima afwisseling dus voor de blokjes gevulde speculaas en warme chocolademelk met slagroom 🙂
De decembermaand hangt nou eenmaal aan elkaar vast van feestdagen en dat gaat vaak samen met (te) veel eten. Natuurlijk is er niks mis met een handje pepernoten tijdens de koffie, een uitgebreid kerstdiner tijdens de kerstdagen of een oliebol en een glas champagne tijdens oud en nieuw. Zolang je de balans tussen lekker eten en bewegen in evenwicht houdt, is er niets aan de hand! Een goede basis is hierbij erg belangrijk. Begin daarom de dag met een goed, lekker en voedzaam ontbijt, dit voorkomt dat je later op de dag gaat snaaien.
Hier volgt het recept van dit heerlijke havermoutontbijtje:

Bereidingstijd

Ongeveer 25 minuten

Wat heb je nodig?

Voor één persoon:

  • 50 g havermout
  • 1 goudreinet
  • 200 ml magere melk
  • handje walnoten
  • handje krenten
  • snufje kaneel

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de appel ongeschild en ongesneden in de ovenschaal en zet deze circa 20  minuten in de oven zodat de appel wordt geroosterd.

Stap 2

Haal de appel uit de oven als deze helemaal zacht en een beetje open gebarsten is.

Stap 3

Breng ondertussen de havermout met de melk in een pan aan de kook. Laat 10-15 minuten zachtjes koken en roer regelmatig door.

Stap 4

Doe de havermout in een kom.

Stap 5

Plaatse het zachte, zoete appeltje midden in de kom met havermout.

Stap 6

Garneer met de walnoten, krenten en het kaneel.

Ruik en proef de gezellige decembermaand. Eet smakelijk!

Deel dit bericht