Recept van de maand: heerlijke herfstsoep

heerlijke-herfstsoep

Elke maand krijgen wij van Bertine Lentink een heerlijk en gezond recept toegestuurd dat wij mogen delen met onze volgers. Bij het delen van recepten houdt Bertine rekening met de seizoenen. Het zal niemand ontgaan zijn dat de herfst zijn intrede gedaan heeft, het recept dat Bertine deze maand deelt met ons heeft dan ook alles met de herfst te maken.

In de herfst kleuren de blaadjes rood, geel en soms paars. De dagen worden korter en het wordt steeds kouder. De thermostaat wordt in de meeste huizen wat hoger gezet en t-shirts met korte mouwen worden ingeruild voor lekker warme truien. Maar wat als je het dan nog steeds koud hebt? Dan maak je een heerlijke kom soep! Want wat is er nou lekkerder dan samen gezellig op te warmen onder het genot van een kom heerlijke herfstsoep?

Bereidingstijd in minuten

Ongeveer 30 minuten

Wat heb je nodig voor vier personen?

1 grote ui                                                                              1 blik tomatenblokjes op sap

1 prei                                                                                     7,5 dl groentebouillon, minder zout meer kruiden

1 groene paprika                                                                 1 blik kidneybonen

1 gele paprika                                                                      1 blik maïskorrels

2 el olie                                                                                 peper

1 theelepel cajunkruiden                                                   geraspte 30+ kaas

De bereidingswijze

Stap 1

Maak de ui, prei en paprika schoon. Snipper de ui, snij de prei in ringen en de paprika in reepjes.

Stap 2

Verhit de olie en fruit de ui. Voeg daarna de prei en paprika toe en roerbak nog even mee.

Stap 3

Breng dit op smaak met cajunkruiden en peper.

Stap 4

Voeg de tomatenblokjes toe en breng dit samen met de bouillon aan de kook (5 minuten).

Stap 5

Spoel de kidneybonen en maïs af. En voeg ze toe aan de soep. Laat dit 10 minuten koken.

Stap 6

Serveer dit in kommen, en strooi er wat geraspte kaas over.

Zo zet je een heerlijk gezonde vegetarische maaltijdsoep op tafel. Maar mis je toch wat vlees? Bak dan 100 g magere spekreepjes uit en roer deze na stap 5 door de soep.

Versspecialist Erwin Jansen

Bertine vertelt over dit recept: “Tweemaal per week komt Versspecialist Erwin Jansen met zijn tractor bij ons aan de deur. Hij levert niet alleen fruit voor de deelnemers van mijn outdoorworkouts, maar ook voor eigen gebruik. Soms weet ik niet wat ik moet koken, maar gelukkig heeft Erwin (of zijn vrouw) dan altijd wel een goed idee. Zo ook dit recept.”

Tosti tortilla

Op de foto zie je dat Bertine de herfstsoep eet met een tosti tortilla. Voor vier personen heb je vier volkoren tortilla’s nodig en wat geraspte 30+ kaas. Leg één tortilla in een koekenpan, strooi er wat geraspte kaas op en leg er een tortilla boven op. Bak deze knapperig en herhaal dit met de andere twee tortilla’s. Snij ze doormidden en serveer ze bij de soep.

Eet smakelijk!

 

Deel dit bericht