Recept van de maand: Herfstige Havermout

IMG_20211101_125548

Stevige kost om de dag goed te starten en het een tijd vol te houden.

Tja, hoe groot is een portie? Neem je de hoeveelheid die in het recept staat of luister je naar jouw lichaam? De portie die je op de foto van de bereide portie ziet bevat: 50 g havermout, 300 ml magere melk, 0,5 tl gemalen kaneel, 1 banaan, lepeltje 100% pindakaas met stukjes pinda’s en een lepeltje zaden en pittenmix. Dat is dus meer dan de hoeveelheid die hieronder staat. Het gaat erom dat je minimaal 2-3 uur kunt overbruggen. Eet je het als tussendoortje, dan kan je misschien wel uit met een kleinere portie

Ingrediënten

Wat heb je in ieder geval nodig voor 4 personen: 

  • 100 g havermout
  • 600 ml magere melk
  • 2 tl gemalen kaneel
  • 4 bananen
  • 2 el 100% pindakaas met stukjes pindas’s
  • 20 g zaden en pitten mix

Bereiding

  1. Doe de havermout met de melk en kaneel in een steelpan en breng aan de kook.

Zet het vuur laag en laat al roerend 10 min. inkoken.

2. Prak ondertussen de helft van de bananen fijn en roer door de havermout. Snijd de rest van de bananen in plakjes.

3. Verdeel de havermout over kommen. Verdeel de pindakaas, plakjes banaan en zaden- en pittenmix erover.

 

Deel dit bericht