Recept van de maand: Kikkererwtenburger

IMG_20200311_160112-1

Iedere maand deelt Bertine Lentink Food & Sport Coach een heerlijk recept met ons. Deze maand: Kikkererwtenburger.

Lekker met gewokte groente en rijst of een frisse salade en zoete aardappelfrites.

Kant-en-klare vleesvervangers zoals groenteburgers bevatten vaak veel zout. Het is niet lastig om ze zelf iets klaar te maken: het kost alleen wat meer tijd. Maak er wat extra, bak deze alvast en vries ze in zodat je de volgende keer heel snel een gezonde vleesvervanger op je bord hebt.

Kikkererwtenburger

Ingrediënten

Voor 8 stuks/4 personen: 

  • 1 blik kikkererwten (uitlekgewicht 265 g)
  • ½ paprika
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 60 g boerenkool of spinazie
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel ras el hanout
  • peper
  • 50 g havermout
  • olie

Bereiding

1.  Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken. Dep ze goed droog met een theedoek. 

2. Maal de kikkererwten, niet al te fijn, in een keukenmachine. Snijd de paprika, ui en knoflook in stukken. Stop ze samen met de boerenkool of spinazie bij de kikkererwten in de keukenmachine en maal tot een gladder geheel. Het hoeft geen pasta te zijn, maar zowel de groenten als de kikkererwten moeten wel goed fijngesneden zijn.

3. Stop het mengsel in een kom en roer hier de eieren, ras el hanout en peper naar smaak doorheen. Roer er vervolgens de havermout door, voeg wat extra toe als het mengsel nog te nat is. 

4. Verdeel het mengsel in vieren en vorm hier acht burgers van. Het is handigste om eerst een bal te maken en deze stevig aan te duwen, zodat ze niet zo snel uit elkaar vallen. Druk de bal vervolgens plat.

5. Verhit olie in een pan en bak de burgers in 8 tot 10 minuten op laag vuur aan beiden kanten goudbruin.

Deel dit bericht
Aankomende evenementen