Recept van de maand: Maaltijdsalade met makreel

recept van de maand juni

Als lunch of als diner. Heel makkelijk te maken en snel op tafel. 

Dat is dan weer extra lekker.

Snelle recepten die in 15 min. klaar zijn: het kan! Gelukkig, want het is best een uitdaging om snel een maaltijd op tafel te zetten. Zeker in combinatie met sporten, kids wegbrengen of gewoon omdat je vlug iets wilt eten.

Maaltijdsalade met makreel

Ingrediënten

Voor 2-4 personen: 

  • 3 snoepkomkommers
  • ½ bosjes radijs
  • 15 g verse platte peterselie
  • 310 g kikkererwten in blik
  • 310 g rode kidneybonen in blik
  • ½ teen knoflook
  • 1 citroen
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 85 g rucola
  • 150 g graadloze gerookte makreelfilets
  • 50 g ongezouten pecannoten

Bereiding

1.  Snijd de snepkomkommers en de radijs in dunne plakjes en de peterselie grof. Spel de kikkererwten en rode kidneybonen in een vergiet af onder koud stromend water en laat uitlekken.

2. Pers de knoflook. Pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in parten. Meng het citroensap met de olie, de knoflook en peper. Schep alles met de rucola door elkaar. Breek de makreelfilet in stukken en leg op de salade. Hak de pecannoten grof en strooi erover. Serveer met de citroenparten.

Variatietip: Liever geen vis? Verdeel dan bijvoorbeeld gerookte kip(reepjes) over deze rode kidneybonensalade.

Bewaartip: Lunch-to-go? Je kunt de salade een ½ dg van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Neem de dressing en noten apart mee.

 

Deel dit bericht
Aankomende evenementen