Recept van de maand: Perenkruimeltaartje

IMG_20201204_204006

Een heerlijk en gezond dessert voor tijdens de feestdagen maar je kan hem natuurlijk ook lekker als tussendoortje eten bij een kop thee of koffie.

Ingrediënten

Voor 4 personen: 

  • 4 peren
  • 4 dadels
  • 4 el volkoren granola
  • 4 el havermout
  • 4 el rozijnen, geweekt
  • 2 tl kaneel
  • 2 el olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd in dikke plakken.
  3. Leg de plakken peer in een ovenschaal.
  4. Ontpit de dadels en maal fijn in een keukenmachine totdat ze stroperig worden.
  5. Maak nu een kruimeldeegje: meng de volkoren granola met de havermout, kaneel, olijfolie, rozijnen en dadels en kneed met de hand totdat het deeg kruimelig wordt.
  6. Strooi de kruimels bovenop de peren en bak het taartje in de oven in circa 15 minuten gaar.

TIP: Eet je hem liever als ontbijt? Doe er dan lekker wat magere kwark bij.

 

Deel dit bericht
Aankomende evenementen