Een heerlijk en gezond dessert voor tijdens de feestdagen maar je kan hem natuurlijk ook lekker als tussendoortje eten bij een kop thee of koffie.
Ingrediënten
Voor 4 personen:
- 4 peren
- 4 dadels
- 4 el volkoren granola
- 4 el havermout
- 4 el rozijnen, geweekt
- 2 tl kaneel
- 2 el olijfolie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd in dikke plakken.
- Leg de plakken peer in een ovenschaal.
- Ontpit de dadels en maal fijn in een keukenmachine totdat ze stroperig worden.
- Maak nu een kruimeldeegje: meng de volkoren granola met de havermout, kaneel, olijfolie, rozijnen en dadels en kneed met de hand totdat het deeg kruimelig wordt.
- Strooi de kruimels bovenop de peren en bak het taartje in de oven in circa 15 minuten gaar.
TIP: Eet je hem liever als ontbijt? Doe er dan lekker wat magere kwark bij.