Recept van de maand: Quesadilla’s “Lekker uit het vuistje”

Bertine 1

Van tortilla’s die met kaas (queso) zijn gevuld, houdt men in heel Mexico als antojitos, snacks uit het vuistje; ze zijn bijvoorbeeld vergelijkbaar met gegrilde tosti’s. Meestal wordt een tortilla een beetje warm gemaakt tot hij vormbaar is, dan met kaas belegd en dubbel gevouwen. De halve-maanvormige tortilla wordt dan gebakken in de comal (de tortillapan) tot hij bruin is en de kaas is gesmolten. Deze quesadilla wordt geserveerd met een salsa erbij of erover en/of met guacemole en stukjes ui.

Behalve of zelfs in plaats van kaas worden quesadilla’s ook met allerlei verschillende vullingen bereid. Ik ga vandaag voor spinazie en champignons.

Champiñones y Espinacas

Ingrediënten

Voor 1 persoon (lunch) of voor 8 stukken (hapje): 

  • 125 g diepvriesbladspinazie
  • 75 g kastanjechampignons
  • ½ ui
  • ½ teen knoflook
  • Olie om in te bakken
  • peper
  • 1 ½ mespunt chilipoeder
  • 1/8 tl gemalen komijn
  • 2 volkorentortilla’s
  • 75 g geraspte mozzarella

Bereiding

1.  Laat de spinazie ontdooien. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel ui en knoflook en snijd ze fijn. Verhit een ½ eetlepel olie in een pan en bak hierin de ui glazig aan. Voeg een ½ eetlepel olie toe en laat die heet worden. Voeg dan champignons en knoflook toe en bak al roerend 1-2 minuten op een hoge temperatuur.

2. Voeg de spinazie toe, kruid met peper, chilipoeder en komijn en laat op een gemiddelde temperatuur garen tot het vocht is verdampt. Haal van de kookplaat en laat het spinazie-champignonmengsel een beetje afkoelen.

3. Beleg 1 tortilla tot dicht aan de rand met het spinazie-champignonmengsel en verdeel de kaas erover. Leg de andere tortilla erop, druk ze licht aan en smeer de bovenkant heel dun in met ½ eetlepel olie. Verhit een ½ eetlepel olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Leg de quesadilla erin met de kant zonder olie naar onderen en bak hem 2 minuten op een gemiddelde temperatuur. Draai hem dan om en bak de andere kant 2-3 minuten. Haal de quesadilla uit de pan. Snijd hem door de helft of in stukken.

Deel dit bericht
Aankomende evenementen