Zachte, friszoete rabarber onder een crunchy laagje.
Dat wil je de hele dag wel eten.
Helaas is rabarber maar een paar maanden verkrijgbaar, met mei als topmaand!
Rabarber-aardbeien-granolacrumble
Ingrediënten
Voor 10 personen:
- 400 g verse rabarbers (schoongemaakt)
- 200 g verse aardbeien
- 100 g volkorenmeel
- 60 g vloeibare margarine (om mee te koken en te bakken)
- 100 g volkoren granola
- 50 g ongezouten pecannoten, gebroken
- 50 g rozijnen
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de rabarber in stukken van 2 cm. Doe de rabarber samen met de aardbeien en een klein laagje water in een steelpan en verwarm op hoog vuur, daarna vuur wat lager draaien en alles een beetje laten indikken.
2. Meng de volkorenmeel met de margarine tot een kruimelig deeg en voeg de granola, pecannoten en rozijnen toe. Meng door elkaar.
3. Schep het rabarber-aardbeienmengsel in de ingevette ovenschaal. Verdeel het granolamengsel hierover.
4. Bak ca. 20 min. in de oven.
Combinatietip: Lekker met magere kwark of Griekse Yoghurt 0% vet
Serveertip: Lekker als ontbijt- of brunchgerecht, maar ook als nagerecht of als tussendoortje.