Recept van de maand: stamppot zónder aardappelen

Iedere maand deelt Bertine Lentink Food & Sport Coach een heerlijk recept met ons. Deze maand: stamppot! Een gerecht dat nóg Hollandser is dan stamppot is er bijna niet. We kennen ‘m allemaal met aardappelen, maar wil je eens iets anders proberen? Probeer dan deze moderne variant zonder aardappelen.

Dit recept vind je ook terug in het boek ‘Eet als een Expert’ van I’m a foodie.

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • 1 kleine knolselderij
  • 2 pastinaken
  • 50 ml magere melk
  • olie
  • 2 moten zalm (200 gram) of 2 eieren
  • peper
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • 80 g rucola
  • 10 zongedroogde tomaatjes

Bereiding

1. Schil en snijd de knolselderij en pastinaken in blokjes. Kook deze in ongeveer 15 minuten gaar.

2. Verwarm ook de melk.

3. Verhit olie in een koekenpan en bak de zalm goudbruin, maar niet gaar (nog mooi roze van binnen) of kook de 2 eieren.

4. Stamp de knolselderij- en pastinaakblokjes fijn en voeg tijdens het stampen de melk toe.

5. Breng op smaak met peper en nootmuskaat.

6. Roer hier vervolgens rucola en fijngesneden zongedroogde tomaatjes doorheen. Garneer met wat extra rucola en serveer de stamppot met de gebakken zalm of een gekookt ei.

Deel dit bericht