Recept van de maand: Taco als toetje, ontbijt, tussendoortje of lunch

IMG_20210711_124811

Taco’s zijn het kloppende hart van de Mexicaanse keuken.

Eenvoudig gezegd bestaat een taco uit een tortilla met vulling, salsa en garnering die samen voor een heerlijke smaaksensatie zorgen. Maar je kan er ook een zoete (dessert)taco van maken.

Taco met aardbeien (als tussendoortje of dessert)

Ingrediënten

Voor 1 persoon: 

  • 1 mini volkoren tortilla
  • 2 eetlepels skyr
  • 5 aardbeien, in kwarten
  • ahornsiroop
  • verse munt

Bereiding

1.  Verwarm de tortilla in een droge koekenpan tot hij knapperig is.

2. Haal de tortilla uit de pan en schep er de skyr op.

3. Verdeel de aardbeien en over de skyr.

4. Serveer het met een beetje ahornsiroop en wat muntblaadjes.

Taco met banaan en noten (als ontbijt of lunch)

Ingrediënten

Voor 1 persoon: 

  • 2 volkoren tortilla’s
  • 5 eetlepels skyr
  • 1 banaan, in plakjes
  • handje blauwe bessen
  • ongezouten noten
  • kaneel

Bereiding

1.  Verwarm een tortilla in een droge koekenpan tot hij knapperig is. En doe dit vervolgens ook met de andere tortilla.

2. Schep de skyr op de tortilla’s.

3. Verdeel de bananen, blauwe bessen en noten er over.

4. Breng op smaak met de kaneel.

Deel dit bericht
Aankomende evenementen